Ēnu ekonomikas mazināšanai LOSP aicina ieviest elektronisko preču pavadzīmju sistēmu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ēnu ekonomikas mazināšanai Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) aicina ieviest elektronisko preču pavadzīmju sistēmu, pavēstīja padomes pārstāvji.

Tostarp LOSP pārstāvji atzīmēja, ka elektronisko preču pavadzīmju sistēma primāri būtu ieviešama lauksaimniecības un pārtikas precēm, jo tas palīdzētu izskaust un novērst pievienotās vērtības nodokļa (PVN) krāpšanas shēmas, veicinātu pārtikas drošību un izsekojamību, kā arī patērētāju informēšanu, vienlaicīgi samazinot krāpšanas gadījumus ar pārtikas izcelsmi.

«Tāpat, paralēli ierosinājumiem likumdošanas izmaiņām par elektronisko pavadzīmju ieviešanu, aicinām Valsts ieņēmumu dienestu (VID), Finanšu policiju (FP) un Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļu esošā regulējuma ietvaros stiprināt turpmāko sadarbību informācijas apmaiņā krāpniecisku pārvadājumu risku identificēšanai, kas ierobežotu ēnu ekonomiku, tajā skaitā novērstu pārtikas izcelsmes un PVN krāpšanās shēmu gadījumus,» sacīja LOSP ģenerāldirektors Guntis Vilnītis.

LOSP ir Latvijas lielākā nacionālā līmeņa lauksaimnieku konsultatīvā padome, kas apvieno 59 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk nekā 14 200 ražojošo lauksaimnieku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu