ASV mājsaimniecību parādsaistības pārsniegušas pirmskrīzes rekordu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV mājsaimniecību parādsaistības šā gada otrajā ceturksnī sasniegušas jaunu rekordaugstu līmeni, pārspējot apmēru, kāds tika reģistrēts globālās finanšu krīzes sākumā, otrdien paziņoja Ņujorkas Federālā rezervju banka.

Jaunākie dati liecina, ka ASV mājsaimniecību parādsaistības otrajā ceturksnī veidoja 12,8 triljonus dolāru (10,8 triljonus eiro), kas ir par 1,2% vairāk nekā 2008.gada trešā ceturkšņa beigās.

Hipotēkas veido lielāko daļu no kopējā parādsaistību apjoma jeb 8,7 triljonus dolāru, kas ir par 64 miljardiem dolāru vairāk nekā šā gada pirmajā ceturksnī.

Tikmēr automašīnu līzinga apmērs šajā periodā pieaudzis par 23 miljardiem dolāru un sasniedzis 1,2 triljonus dolāru, bet patēriņa kredītu apjoms palielinājies par 20 miljardiem dolāru - līdz 784 miljardiem dolāru. Abi kredītu veidi sasnieguši augstāko līmeni kopš 2009.gada beigām.

Toties studējošo aizdevumu apjoms saglabājies 1,3 triljonu dolāru apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu