Arodbiedrība iztērējusi «Rīgas Satiksmes» naudu apšaubāmam darījumam (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Līdz šim no Rīgas pašvaldības uzņēmumiem dāsni plūdušais finansējums Raimonda Gaiļa un Vitālija Reinbaha vadīto «Arodbiedrību koordinācijas centra» un arodbiedrības «LABA» virzienā ir pārtrūcis, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «de facto». Viens no iemesliem – uzņēmuma līdzekļu izmantošana apšaubāmam darījumam.

Koplīguma nosacījumi bija tie, kas «Arodbiedrību koordinācijas centram» līdz šim ļāva gadā saņemt pat pusotru miljonu eiro lielu finansējumu no «Rīgas Satiksmes» un vēl ap pusmilj0onu no «Rīgas Namu pārvaldnieka».

«Rīgas Satiksmes» Administratīvo resursu pārvaldības direktore Elīna Epalte-Drulle raidījumam «de facto»saka: «Mēs uzskatām, ka šie te līdzekļi varēja tikt izmantoti efektīvāk, tieši nodrošinot labumu cilvēkiem, bez kaut kādiem liekiem izdevumiem vai liekiem papildu pārskaitījumiem.»

Nesaskaņas atklājās jūnijā. «de facto»zināms, ka viens no iemesliem saistīts ar Arodbiedrību koordinācijas centra nodibināto SIA «AKC Sporta bāze «Pļavnieki»» un šīs firmas darījumiem. «Es nevarēšu nokomentēt darījumu struktūru, bet viens no jautājumiem, kas bija, ko es varu apliecināt, bija saistīts ar iemaksām «Pļavnieku» pamatkapitālā,» saka Epalte-Drulle.

«Lursoft» pieejamie dokumenti liecina, ka Arodbiedrību koordinācijas centra dibinātā SIA «AKC Sporta bāze «Pļavnieki»»apmaksātais pamatkapitāls gada sākumā palielināts par 168 tūkstošiem eiro, un maijā pieteikta pamatkapitāla divkāršošana. Visticamāk tas nozīmē, ka bija ieplānoti vēl jauni darījumi.

«Arodbiedrību valde pieņēma lēmumu nopirkt laukumu, kurā attīstīt savu sporta bāzi,» darījumus skaidro arodbiedrības «LABA» un «Arodbiedrību koordinācijas centra» vadītājs Raimonds Gailis. Viņš arī saka, ka nezin, kam zeme piederēja pirms tam. Tie gan ir meli, jo iepriekš puse zemesgabala piederēja Raimondam Gailim, otra puse – arodbiedrības «LABA» biedra ģimenei.

Pirms četriem gadiem KNAB Gaiļa īpašumam bija uzlicis arestu krimināllietā saistībā ar kukuļošanu pasažieru pārvadājumu jomā. Gailis bija viens no diviem aizdomās turamajiem. Pret Gaili lieta ir izbeigta, bet pret viņa kolēģi Reinbahu izmeklēšana turpinās. Pēc tam, kad KNAB atcēla īpašuma arestu, Gailis savu daļu no hektāru lielā zemesgabala pārdeva par teju simbolisku samaksu – pieciem tūkstošiem eiro. Gadu vēlāk otra īpašnieka zemesgabala puse realizēta par 200 000 eiro. Teorētiski pamestajai pļavai būtu jākļūst par multifunkcionālu sporta kompleksu.

Uz jautājumu, vai nauda, kas tika ieguldīta sporta bāzē «Pļavnieki», ir tā, ko «Rīgas Satiksme» maksā Arodbiedrību koordinācijas centram, Gailis atbild apstiprinoši.

«Rīgas Satiksme» maksājumus Arodbiedrību koordinācijas centram kopš jūnija ir pārtraukusi un lauzts arī ar to noslēgtais līgums par uzņēmumam piederošā sporta centra apsaimniekošanu Mežaparkā.

«Rīgas Satiksme» līdz šim arodbiedrību organizētos pasākumus un palīdzību, kam tika pārskaitīti uzņēmuma līdzekļi, apņēmies sniegt pats. Un šim darbam noalgojis nevienu citu kā Osvaldu Sausverdu, kurš līdz tam brīdim bija Arodbiedrību koordinācijas centra vadītājs. Tagad arodbiedrību koordinēšana palikusi Reinbaha un Gaiļa vadībā. Jāpiebilst, ka vienlaikus ar Rīgas Satiksmi maksājumus Arodbiedrību koordinācijas centram pārtraucis arī Rīgas namu pārvaldnieks.

Jāpiebilst, ka arodbiedrība «LABA» pametusi savu ilggadējo mitekli Rīgas Domes Satiksmes departamentā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu