«Trasta komercbankas» debitori aicināti atmaksāt pamata parādsaistības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Likvidējamās «Trasta komercbankas» debitori aicināti līdz šā gada septembra beigām atmaksāt parādsaistības pamatparāda apmērā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

2017.gada 11.augustā «Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administrators Armands Rasa, pamatojoties uz Kredītiestāžu likumu, ir pieņēmis lēmumu «Par debitoru parādu atgūšanas pasākumiem», kas paredz atteikties no blakus prasījumiem pret debitoriem.

Tādējādi administrators aicina visus bankas debitorus, kuri vēlas tikt atbrīvoti no pienākuma segt blakus prasījumus (līgumsods, likumiskie procenti, līgumiskie procenti u.c.), līdz 2017.gada 30.septembrim pilnībā izpildīt parādsaistības pret «Trasat komercbanku» pamatparāda apmērā vai veikt attiecīgus pārkreditēšanās pasākumus parādsaistības pamatsummas apmērā, iesniedzot administratoram attiecīgu pieteikumu.

Sabiedrības kreditoriem ir tiesības 15 dienu laikā no attiecīgā lēmuma pieņemšanas rakstveidā izteikt pamatotus iebildumus par lēmumu, ja tādi ir.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016.gada 4.marta anulējusi «Trasta komercbankai» izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb

glābt to sabiedrības interesēs.

«Trasta komercbanku» par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 2016.gada 14.martā. Savukārt 2017.gada 10.martā «Trasta komercbanka» tika pasludināta par maksātnespējīgu un sākta bankas bankrota procedūra.

Par bankas maksātnespējas administratoru sākotnēji tika iecelts Ilmārs Krūms, taču ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2017.gada 19.jūnija lēmumu viņš ir atcelts no šo pienākumu pildīšanas. Viņa vietā tiesa bankas maksātnespējas procesa administratora amatā iecēlusi Rasu.

FKTK šogad maijā vērsās tiesā ar pieteikumu par Krūma atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas, jo konstatēja, ka «Trasta komercbankas» administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām, kā arī konstatēja tādu administratora rīcību, kas FKTK vērtējumā bija uzskatāma par ļaunprātīgu.

Valsts policija jūnija sākumā Krūmu aizturēja, bet 9.jūnijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa nolēma Krūmu apcietināt. Krūmam tika inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Savukārt jūlija beigās Krūms izmeklēšanas interesēs tika atbrīvots no apcietinājuma. Viņam ir piemērota policijas uzraudzība, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī aizliegums tikties ar noteiktām personām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu