Saeimas deputātiem jūnijā atalgojumā izmaksāti € 203 693, jūlijā - € 203 002

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija

Jūnijā Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 203 693 eiro, bet jūlijā - 203 002 eiro pēc nodokļu nomaksas, informēja parlamenta Preses dienestā.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem. Līdz ar to augstāks atalgojums ir Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem.

Lielāko atalgojumu jūlijā saņēma deputāti Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) - 3071 eiro, Gunārs Kūtris (NSL) - 2950 eiro, Ainārs Latkovskis (V) - 2919 eiro, Jānis Vucāns (ZZS) - 2835 eiro, Solvita Āboltiņa (V) - 2834 eiro, Augusts Brigmanis (ZZS) - 2826 eiro, liecina informācija parlamenta mājaslapā. Visi šie politiķi darbojas frakciju vai komisiju vadībā.

Savukārt zemākais atalgojums jūlijā - 927 eiro - izmaksāts Rihardam Eigimam (ZZS), kurš pēc pašvaldību vēlēšanām darbu parlamentā atstāja, jo ievēlēts Daugavpils domē.

Tāpat daļa deputātu saņem transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu