Restorānos galvenokārt konstatē pārkāpumus saistībā ar nelegālo nodarbinātību un ieņēmumu neuzrādīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot pārbaudes restorānos Rīgas centrā un Jūrmalā, galvenokārt konstatējis pārkāpumus saistībā ar nelegālo nodarbinātību un ieņēmumu neuzrādīšanu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

«Mūsu inspektori veica pārbaudes apmēram 15 restorānos. Galvenās problēmas, kas tika identificētas, bija nelegālā nodarbinātība, ieņēmumu neuzrādīšana,» teica Cīrule, piebilstot, ka pārbaudes ēdināšanas uzņēmumos vēl turpinās.

Vienlaikus viņa arī informēja, ka pārbaudēs sodi piespriesti tikai tajos gadījumos, ja konstatēta darbinieku nelegāla nodarbināšana, bet par pārējiem pārkāpumiem uzņēmēji nav sodīti. «Sodi tika likti tikai par nelegālo nodarbinātību. Par visiem pārējiem konstatētajiem pārkāpumiem tika sagatavots apkopojošs materiāls, un ēdināšanas uzņēmumu īpašnieki tika aicināti uz sarunām VID, lai pārrunātu situāciju un vienotos, kādā veidā situāciju uzlabot,» teica VID vadītāja.

Tāpat viņa pastāstīja, ka uzņēmumos, kuros VID veica novērošanu, strauji pieaudzis reģistrēto darījumu apmērs. «Tajos atsevišķajos uzņēmumos, kuros mūsu inspektori veica novērošanas, reģistrēto darījumu apmēri palielinājās salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi par 50%, 70% vai pat par 100%,» sacīja Cīrule.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada jūlija sākumā VID un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) parakstīja vienošanos par sadarbību un informācijas apmaiņu ar mērķi mazināt izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē strādājošo komersantu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, sekmēt atbilstošu atalgojumu un godprātīgu nodokļu nomaksu nozares uzņēmumos, kā arī caurskatāmus un pilnīgus pārskatus par gūtajiem ieņēmumiem, tādējādi samazinot negodīgas konkurences iespējas šajā nozarē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu