ES izvērtēs Viļņas un Kijevas izstrādāto Māršala plānu Ukrainai

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiropas institūcijām iesniegts Viļņas un Kijevas izstrādātais plāns Ukrainas ekonomikas atdzīvināšanai, kas iedēvēts par Māršala plānu Ukrainai, un to izskatīs Eiropas Komisija, piektdien paziņojis Ukrainas pārstāvniecības vadītājs Eiropas Savienībā Mikola Točickis.

«Plāns tika prezentēts Eiropas institūcijām, un Eiropas Komisija to uztvērusi visai nopietni,» viņš sacījis ziņu aģentūrai «Interfax», piebilstot, ka plāns iesniegts nesen un EK vēl raudzīsies, kā var tajā iesaistīties.

Pēc Točicka teiktā, šis projekts paredz ik gadus piešķirt Ukrainas reformu atbalstīšanai piecus miljardus eiro.

«Vēl būs jānoskaidro, kā ES piedalīsies [šai plānā], bet, manuprāt, pēc mēneša vai pusotra mums jau būs izveidojusies vīzija,» viņš norādījis.

Iniciatīva «Jaunais Eiropas plāns Ukrainai», kuras mērķis ir mobilizēt finansiālo atbalstu šai valstij, izaugusi no šā gada martā Lietuvas Seima Eiropas lietu un Ārlietu komitejās apstiprinātā Lietuvas plāna Ukrainai 2017-2020.gadam.

Māršala plāns bija vērienīga Amerikas Savienoto Valstu izstrādāta programma, kas palīdzēja Eiropas tautsaimniecībai atgūties pēc Otrā pasaules kara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu