Augustā un septembrī par 10% pieaug pieteikto atlīdzību skaits par CSN

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Augustā un septembrī, kad noslēdzas aktīvais atvaļinājumu laiks un beidzas skolēnu vasaras brīvdienas, vidēji par 10% pieaug apdrošinātājam pieteikto atlīdzību skaits par ceļu satiksmes negadījumiem, liecina apdrošināšanas sabiedrības «Ergo» dati.

Arī Valsts policijas statistika liecina, ka pērn ceļu satiksmes negadījumu skaits vasaras beigās pieauga - jūnijā un jūlijā uz Latvijas ceļiem fiksēti 3256 negadījumi, bet augustā un septembrī ceļu satiksmes negadījumu skaits pieauga jau līdz 3595.

«Līdz ar iedzīvotāju, kuri skolas brīvlaiku un atvaļinājumu laiku pavadījuši ārpus pilsētas, atgriešanos pilsētā, satiksmes intensitāte būtiski pieaug. Katru gadu augusta pēdējās nedēļās, kad jūtami palielinās automašīnu skaits pilsētas ielās, atbildīgās institūcijas brīdina iedzīvotājus par pieaugošo risku iekļūt negadījumā. Īpaši uzmanīgiem ieteicams būt tiem autovadītājiem, kuri kādu laiku auto vadījuši pa ceļiem, kuros satiksmes intensitāte ir ievērojami mazāka nekā pilsētā,» skaidro «Ergo» Transportlīdzekļu apdrošināšanas nodaļas vadītājs Aldis Eņģelis.

«Ergo» drošības indeksa pētījuma rezultāti liecina, ka vairāk nekā pusi jeb 60% Latvijas iedzīvotāju uztrauc varbūtība iekļūt avārijā ar automašīnu. «Atgriežoties pilsētā, ja vasara pavadīta laukos vai mazāk apdzīvotās vietās, cilvēkiem ir nepieciešams laiks, lai atkal adaptētos intensīvas satiksmes apstākļiem. Nereti piemirstas paši elementārākie ceļu satiksmes noteikumi. Arī reakcija, vadot auto, var būt nedaudz lēnāka, kamēr nav pierasts pie pilsētas dinamiskā ritma, tāpēc visiem autovadītājiem augusta beigās un septembrī ir jābūt divkārt uzmanīgiem, piedaloties ceļu satiksmē,» norāda Eņģelis.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu