«Swedbank»: Viens sarežģīts gads lauksaimniekiem nebūs iemesls, lai pārtrauktu sadarbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Viens sarežģīts gads lauksaimniekiem nebūs iemesls, lai pārtrauktu sadarbību, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma», komentējot situāciju pēc plūdiem Latgalē, teica «Swedbank» lauksaimniecības eksperts Raimonds Miltiņš.

Viņš uzsvēra, ka banka ļoti labi saprot situāciju, kādā pašlaik atrodas zemnieki Latgalē un daļā Vidzemes, un «Swedbank» joprojām turpina apzināt situāciju plūdu skartajās saimniecībās.

Miltiņš aicināja plūdu skartās saimniecības, kurām varētu būt grūtības segt kredītsaistības, vērsties bankā, lai meklētu individuālus risinājumus. Taču viens sarežģits gads lauksaimniecībā nebūs iemesls, lai pārtrauktu sadarbību. Viņš apliecināja, ka bankas uz lauksaimniecības nozari skatās ilgtermiņā, tādēļ pat «piena krīzes» laikā izsniedza kredītus.

«Swedbank» lauksaimniecības eksperts atzīmēja, ka arī zemnieki kļūst gudrāki un labajos gados veido uzkrājumus, lai varētu pārdzīvot krīzes. Bet, protams, ir zemnieki, kas dzīvo no sezonas uz sezonu. Labāka situācija uzkrājumu veidošanā ir lielajās saimniecībās.

Jau vēstīts, ka pēc Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, bankas lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai ieskaitot, kopumā izsniegušas 558,7 miljonus eiro un tas veido 7,4% no banku izsniegtajiem kredītiem Latvijas tautsaimniecībā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceļu infrastruktūrai un zemniekiem Latgalē plūdu nodarītie zaudējumi tiek lēsti vairākos miljonos eiro.

Ārkārtas stāvokli lauksaimniecības sektorā valdība vakar nolēmusi izsludināt 27 novados Latgalē, daļā Vidzemes un Zemgales.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu