Kučinskis neizslēdz iespēju veselībai novirzīt lielāku finansējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Nav izslēgts, ka nākamgad veselības nozarei varētu vēl vairāk palielināt finansējumu, šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunkā» sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš atgādināja, ka patlaban jau ir pieņemti lēmumi, kas paredz veselības nozares finansējumu nākamgad palielināt par 200 miljoniem eiro. Kopumā iepriekš aplēsts, ka 2018.gadā veselības nozares finansējums sasniegs miljardu eiro.

Runājot par nākamā gada budžeta sarunām, premjers sacīja, ka tās joprojām notiek un gala sarunas gaidāmas pirmdien, 4.septembrī. Viņš skaidroja, ka vienošanās par nākamā gada budžetu netiks panākta rīt, kā bija plānots iepriekš, jo nav jēgas rīkot valdības sēdi, ja «nav skaidrs, kā aiziet līdz finišam».

«Vispirms ir jāpanāk vienošanās, lai zinām, ka sēdi varēs novest līdz galam. Vēl jāveic mājasdarbi,» atzina Kučinskis.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, joprojām notiek sarunas par virkni jautājumu, tostarp par pašvaldību finansēšanas modeli pēc nodokļu reformas ieviešanas, tiesnešu algu palielinājumu, neatkarīgo institūciju finanšu pieprasījumiem, samazinātā pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Latvijā raksturīgiem dārzeņiem u.t.t.

Kā ziņots, fiskālās telpas apjoms vispārējās valdības budžetā 2018.gadā noteikts 81 miljona eiro apmērā, 2019.gadā - 34,1 miljona eiro un 2020.gadā - 231,2 miljona eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu