Vietējā elektroenerģijas ražošana jūlijā Latvijas patēriņu nosedza 67% apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vietējā elektroenerģijas ražošana jūlijā Latvijas patēriņu nosedza 67% apmērā, kas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina AS «Augstsprieguma tīkls» publiskotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Latvijas elektroenerģijas patēriņš jūlijā bija 539 827 megavatstundas (MWh), salīdzinājumā ar jūniju tas palielinājies par 2%, savukārt, salīdzinot ar pērnā gada jūliju, patēriņš saruka par 1%.

Hidroelektrostacijās saražotās elektroenerģijas apmērs palielinājās par 7%, salīdzinot ar jūniju. Savukārt salīdzinājumā ar pērnā gada jūniju tas pieauga par 53%. Termoelektrostacijās saražotās elektroenerģijas apmērs mēneša laikā saruka par 3%, taču salīdzinājumā ar 2016.gada jūliju bija kritums par 26%. Kopumā vietējie Latvijas elektroenerģijas avoti jūlijā saražoja 362 027 MWh, kas ir par 0,5% mazāk nekā jūnijā, bet par 9% vairāk nekā pērnā gada jūlijā.

«Augstsprieguma tīkla» tirgus apskatā minēts, ka imports no trešajām valstīm uz Baltiju var notikt vienīgi caur biržas «Nord Pool» Lietuvas tirdzniecības apgabalu. Jūlijā no trešajām valstīm importētās elektroenerģijas apmērs bija 21 923 MWh, kas ir par 13% vairāk nekā jūnijā un par 60% mazāk nekā 2016.gada jūlijā.

Zviedrija caur «NordBalt» kabeli jūlijā eksportēja uz Lietuvu 211 355 MWh, bet Polija caur «LitPol Link» 63 897 MWh.

Jūlijā Igaunijas-Latvijas starpsavienojums vidēji diennaktī bija noslogots par 73%, kas ir samazinājums par 13 procentpunktiem, salīdzinot ar jūniju. Starpsavienojums maksimumstundās bija noslogots par 99%, bet laikā, kad Latvijā ir pietiekama vietējā ģenerācija un mazāks nepieciešamās elektroenerģijas importa apmērs, starpsavienojuma noslogojums atsevišķās stundās kritās līdz 25% no pieejamās neto pārvades jaudas. Neplānotu un avārijas atslēgumu, kas varēja būtiski ietekmēt neto pārvades jaudu, Igaunijas-Latvijas starpsavienojumā jūlijā nebija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu