Latvijā šonedēļ sāks piedāvāt iespēju par pirkumiem norēķināties ar mobilo telefonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kim Hong-Ji / REUTERS

Latvijā no ceturtdienas, 7.septembra, būs iespēja par pirkumiem norēķināties ar mobilo telefonu, pavēstīja bankā «Citadele».

Bankā informēja, ka Latvijā pirmajā no Baltijas valstīm būs iespējams norēķināties ar mobilo telefonu. Turklāt maksājumus varēs veikt arī ar īpašu aproci un uzlīmi.

Pēc bankas pārstāvju vēstītā, maksājumi ar mobilo telefonu no 7.septembra būs pieejami cilvēkiem, kuri izmanto telefonus ar «Android» operētājsistēmu («Samsung», HTC, «Huawei» utml.). Mobilo maksājumu pakalpojums iesākumā būs pieejams «Mastercard» karšu lietotājiem.

Savukārt citu operētājsistēmu tālruņu lietotājiem banka «Citadele» piedāvās alternatīvus mobilo maksājumu risinājumus - aproces un uzlīmes ar NFC (near-field communication) tehnoloģiju.

Ar mobilo telefonu varēs veikt maksājumus arī par summām virs 10 eiro, kas šobrīd ir limits, norēķinoties ar bezkontakta kartēm.

Plašāk par jauno pakalpojumu plānots informēt preses konferencē ceturtdien, 7.septembrī.

Preses konferencē piedalīsies bankas «Citadele» valdes loceklis Vladislavs Mironovs, bankas valdes loceklis Slavomirs Mizaks (Slavomir Mizak), kā arī informācijas tehnoloģiju eksperts Kristaps Skutelis.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada marta beigās bija sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu