Pieci Latvijas uzņēmumi iekļauti Londonas biržas grāmatā, kuri iedvesmo Eiropu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pieci Latvijas uzņēmumi ir iekļauti Londonas fondu biržas izdevumā «1000 uzņēmumi, kuri iedvesmo Eiropu», uzzināja aģentūra LETA.

Starp 1000 uzņēmumiem, kas iedvesmo Eiropu, no Latvijas iekļuvis telekomunikāciju tīklu uzņēmums «Belam-Rīga», informācijas tehnoloģiju uzņēmums «DPA», kas pārvalda zīmolu «Squalio», zāļu vairumtirgotājs «Elpis», gaļas pārstrādes uzņēmums «Forevers» un «Polipaka» uzņēmumu grupā ietilpstošā kompānija «Polipaks».

Izdevumā iekļuvuši arī pieci Lietuvas un pieci Igaunijas uzņēmumi.

Gaļas pārstrādes uzņēmuma «Forevers» valdes priekšsēdētājs Andrejs Ždans aģentūrai LETA pauda gandarījumu par starptautisko novērtējumu mazo un vidējo uzņēmumu pienesumam Eiropas reģiona ekonomikā. «Mums kā uzņēmumam šis ir apstiprinājums, ka strādājam pareizajā virzienā, mērķtiecīgi paplašinot savu darbību un stiprinot tirgus pozīcijas gaļas pārstrādes nozarē. Ceru, ka mūsu pieredze iedvesmos citus Latvijas uzņēmumus tiekties uz izaugsmi,» sacīja Ždans.

Gadagrāmatu veidojusi Londonas fondu birža, apkopojot informāciju par mazā un vidējā lieluma Eiropas uzņēmumiem, kas uzrādījuši straujāko ekonomisko izaugsmi. Šai kategorijai biržas skatījumā atbilst uzņēmumi, kuru ieņēmumi ir no 20 līdz 300 miljoniem eiro gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu