«Nordea Bank» palielinājusi Latvijas IKP pieauguma prognozi šim gadam līdz 4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Nordea Bank» palielinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no iepriekš lēstajiem 3% līdz 4%, tādējādi sagaidot straujāko izaugsmi starp Baltijas valstīm, liecina jaunākais bankas ekspertu sagatavotais ekonomikas apskats.

Vienlaikus Latvijas ekonomikas pieauguma prognozi 2018.gadam «Nordea Bank» paaugstinājusi no iepriekš lēstajiem 2,8% līdz 3,8%, savukārt 2019.gadā banka Latvijā sagaida IKP kāpumu 2,8% apmērā.

Gada vidējā inflācija šogad Latvijā joprojām tiek prognozēta 3% apmērā, kamēr nākamajam gadam patēriņa cenu pieauguma prognoze paaugstināta no 2,9% līdz 3,9%. Savukārt 2019.gadā «Nordea Bank» Latvijā prognozē gada vidējo inflāciju 2,8% apmērā.

«Nordea Bank» palielinājusi arī šā gada IKP pieauguma prognozi Lietuvai un Igaunijai.

Bankas eksperti prognozē, ka Lietuvas ekonomika šogad augs par 3,8%, kamēr iepriekš sagaidīja 3% kāpumu. Nākamajā gadā Lietuvas IKP pieauguma prognoze palielināta no 2,5% līdz 3,5%, bet 2019.gadā Lietuvas ekonomikā prognozēta izaugsme 3% apmērā, kas ir straujākā starp Baltijas valstīm.

Tajā pašā laikā Igaunijā šogad joprojām tiek gaidīta lēnākā izaugsme starp Baltijas valstīm - «Nordea Bank» prognozē, ka šogad Igaunijas IKP augs par 3,3% pretstatā iepriekš lēstajiem 2,5%. Nākamajam gadam Igaunijas IKP pieauguma prognoze nav mainīta un ir 2,9%, bet 2019.gadā ekonomikas pieaugums prognozēts 2,8% apmērā.

Gada vidējā inflācija šogad Lietuvā prognozēta 3,8% apmērā, nākamgad - 3,4% apmērā, bet 2019.gadā - 2,5% apmērā. Savukārt Igaunijā patēriņa cenu kāpums šogad prognozēts 3,3% apmērā, nākamajā gadā - 2,5% apmērā, bet 2019.gadā - 2,4% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu