Kuveitas naftas ministrs: Naftas cenas pasaulē saglabāsies 50-55 dolāru robežās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kuveitas naftas ministrs Esams al Marzuks prognozē, ka naftas cenas pasaules tirgū saglabāsies aptuveni 50-55 dolāru (42,05-46,3 eiro) par barelu robežās un naftas tirgus līdz gada beigām atgūs līdzsvaru.

Marzuks intervijā Kuveitas laikrakstam «Al-Rai» trešdien norādīja, ka «naftas pieprasījums šajā ceturksnī palielināsies un naftas krājumu apjoma krituma temps paātrināsies.»

«Naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC stratēģija ir uz pareizā ceļa. Ikmēneša un iknedēļas rādītāji attiecībā uz jēlnaftas krājumu apjoma kritumu apstiprina, ka šī stratēģija ir pareiza,» sacīja ministrs.

Viņš arī uzskata, ka līdzsvars starp naftas piegādēm un pieprasījumu tiks sasniegts līdz 2017.gada beigām, izbeidzot gadiem ilgušo enerģijas pārprodukciju, kas veicinājusi naftas cenu kritumu.

Kā ziņots, OPEC un vairākas partnervalstis, tostarp Krievija, pagājušā gada nogalē vienojās samazināt naftas ieguvi, lai mazinātu pārprodukciju tirgū un veicinātu jēlnaftas cenu pieaugumu. Maijā vienošanās tika pagarināta līdz 2018.gadu martam.

Marzuks vēsta, ka OPEC nākamajā sanāksmē novembrī izlems, vai pagarināt šo vienošanās arī pēc 2018.gada marta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu