FKTK izteikusi brīdinājumu «Baltijas apdrošināšanas namam» par gada pārskata neiesniegšanu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome izteikusi brīdinājumu risku apdrošināšanas kompānijai «Baltijas apdrošināšanas nams», jo tā nav noteiktajā laikā publiskojusi gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu un FKTK nav iesniegusi zvērināta revidenta sagatavotā ziņojuma apdrošināšanas sabiedrībai norakstu par 2016.gadu, pavēstīja FKTK Komunikācijas daļas Sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

Viņa norādīja, ka Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas likumā noteiktā kārtība paredz, ka apdrošināšanas sabiedrībām minētā informācija jāpublisko un noraksts jāiesniedz FKTK ne vēlāk kā līdz 2017.gada 15.maijam.

«Ņemot vērā, ka «Baltijas apdrošināšanas nams» ir informējis un sniedzis skaidrojumus FKTK par apstākļiem, kāpēc radies noteiktā publiskošanas un iesniegšanas termiņa kavējums, FKTK padomes ieskatā šajā situācijā ir samērīgi izteikt brīdinājumu,» skaidroja Līcīte.

Viņa piebilda, ka «Baltijas apdrošināšanas nama» vadība FKTK ir apliecinājusi, ka tās gada pārskats kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu par 2016.gadu tiks iesniegts līdz 2017.gada 15.septembrim.

Atbilstoši Administratīvā procesa likumam «Baltijas apdrošināšanas nams» var apstrīdēt FKTK pieņemto lēmumu, viena mēneša laikā iesniedzot pieteikumu Administratīvajā apgabaltiesā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Baltijas apdrošināšanas nams» šogad pirmajā pusgadā strādājusi ar zaudējumiem 132 617 eiro apmērā, kas ir 3,5 reizes vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā. 2017.gada pirmajā pusgadā «Baltijas apdrošināšanas nams» bruto apdrošināšanas prēmijās parakstījis 7,811 miljonus eiro, kas ir par 9,8% vairāk nekā pērn attiecīgaja periodā, bet atlīdzībās kompānija izmaksājusi 4,105 miljonus eiro, kas ir samazinājums par 4,6%.

«Baltijas apdrošināšanas nama» vienīgais īpašnieks ir kompānija «BAN Holdings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu