Kučinskis budžeta pieņemšanu sola nākamnedēļ; jāatrod vēl € 2 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

2018.gada budžets valdībā tiks pieņemts nākamnedēļ, piektdien pēc koalīcijas partneru sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka koalīcijas partneru vidū ir panākta vienošanās par nākamā gada budžetu, tomēr pilnībā tas tiks pieņemts nākamnedēļ, jo patlaban nepieciešams precizēt ministriju papildus budžeta pieprasījumus.

Arī ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) atzina, ka koalīcija ir tikusi līdz budžeta galarezultātam, bet vēl ir virkne detaļu, kas līdz otrdienai ir jāprecizē. Kā piemēru ekonomikas ministrs minēja ārlietu dienesta stiprināšanu.

Ašeradens atgādināja, ka nākamā gada budžeta veidošanas procesā vairs netiks piešķirtas tā dēvētās «deputātu kvotas». Savukārt Kučinskis piebilda, ka «deputātu kvotām» netiks novirzīti līdzekļi no programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem». Premjers arī pauda cerību, ka deputāti saprot, ka nav pieļaujama «stihiska naudas dalīšana».

Tāpat premjers un ekonomikas ministrs uzsvēra, ka nākamā gada budžeta kontekstā netiks pārkāpti budžeta deficīta rāmji.

Kučinskis gan norādīja, ka atsevišķiem ministriju prioritārajiem pasākumiem vēl nepieciešami aptuveni divi miljoni eiro. Premjers stāstīja, ka valdība ir vienojusies par galvenajiem nākamā gada budžeta jautājumiem, taču atsevišķām ministrijām līdz nākamajai valdības sēdei, 12.septembrī, ir jāatrisina «daži mājasdarbi», lai varētu pieņemt 2018.gada budžetu.

Starp minētajiem mājasdarbiem ir atbalsts audžuģimenēm, ārvalstu investīciju veicināšanas pasākumiem, stingrākām dopinga kontrolēm u.c.

Kopumā šiem uzdevumiem nepieciešami līdzekļi apmēram divi miljoni eiro. Premjers pauda pārliecību, ka valsts budžets nākamnedēļ tiks pieņemts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu