Kuram naudas būs vairāk?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē atbalstīja vairākus ministriju iesniegtos prioritāros pasākumus 2018.gada budžetā, tostarp nodrošinot atalgojuma pieaugumu augstskolu pedagogiem, piemērojot samazināto pievienotās vērtības nodokli (PVN) Latvijā raksturīgiem dārzeņiem, augļiem un ogām, kā arī nodrošinot pabalsta pieaugumu daudzbērnu ģimenēm.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pēc valdības sēdes žurnālistiem stāstīja, ka līdz ar šodien valdībā pieņemto lēmumu pārcelt Liepājas cietuma būvniecību līdz 2020.gadam nākamā gada fiskālā telpa palielinājās no iepriekš aplēstā 81 miljona eiro līdz 117 miljoniem eiro.

Reizniece-Ozola informēja, ka šodien galvenie pieņemtie lēmumi bija saistīti ar veselības nozares finansējumu, paredzot, ka nozarei 2020.gadā tiks novirzīti papildu 144 miljoni eiro, lai tuvinātu šīs nozares finansējuma apjomu 4% no iekšzemes kopprodukta.

Tāpat Ministru kabinets atbalstījis vairākus neatkarīgo institūciju un ministriju prioritāros pasākumus, piemēram, nākamgad pabalstiem daudzbērnu ģimenēm tiks papildus novirzīti 28 miljoni eiro, bet no 2019.gada - aptuveni 32 miljoni eiro.

Ministre gan piebilda, ka jautājumā par pabalstu pieaugumu daudzbērnu ģimenēm Labklājības ministrijai sadarbība ar Demogrāfisko lietu centru ir jāizstrādā precīzs finansēšanas modeļa saturs. Tāpēc arī ministre nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai daudzbērnu ģimenes no nākamā gada saņems 100 eiro mēnesī par trešo bērnu.

Tāpat valdība atbalstīja samazinātās PVN likmes piemērošanu Latvijā raksturīgiem dārzeņiem, augļiem un ogām, tika novirzīti līdzekļi iekšējās drošības stiprināšanai, austrumu robežas sakārtošanai, kā arī augstākās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas pieaugumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu