Piektdien Rīgā ieradīsies OECD ģenerālsekretārs Gurija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Šo piektdien, 15.septembrī, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Rīgā tiksies ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Anhelu Guriju, informēja Ministru kabinetā.

Tikšanās notiks plkst.8.30 Ministru kabinetā. Sarunā piedalīsies arī ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Plānots, ka tikšanās laikā tiks apspriests kārtējais OECD sagatavotais Latvijas ekonomikas pārskats.

Ekonomikas ministrijā aģentūru LETA informēja, ka OECD ir sagatavojusi otro «Ekonomikas pārskatu par Latviju», kurā izvērtēta Latvijas ekonomiskā situācija, galveno reformu īstenošanas process un sniegtas rekomendācijas. Saskaņā ar OECD praksi šāda veida pārskati tiek publicēti reizi divos gados.

«OECD sagatavotais pārskats par Latviju ir ļoti nozīmīgs dokuments Latvijas valdībai tās iecerēto reformu īstenošanai, jo atspoguļo neatkarīgu vērtējumu un sniedz rekomendācijas ekonomiskās politikas un strukturālo reformu īstenošanai,» atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Ekonomikas pārskats par Latviju tiks publicēts OECD tīmekļa vietnē šo piektdien, 15.septembrī, bet tā tā prezentācija notiks plkst.9.30 Rīgā viesnīcā «Radisson Blu Latvija». Ar Ekonomikas pārskata rezultātiem iepazīstinās OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija un OECD Ekonomikas departamenta pārstāvji. Uz prezentāciju uzaicināti dažādu ministriju, sociālo partneru, akadēmiskās vides, kā arī citu institūciju pārstāvji un Latvijas vadošie ekonomisti.

Ekonomikas pārskata sagatavošanas procesā starp OECD un Latvijas valsts institūciju un sociālo partneru pārstāvjiem notikušas vairākas tikšanās. Sanāksmju laikā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas makroekonomisko politiku un finanšu sektora stabilitāti, uzņēmējdarbības vidi, izglītības, zinātnes, darba tirgus, enerģētikas u.c. reformām.

Latvija kļuva par 35.OECD dalībvalsti 2016.gada 1.jūlijā. Līgumu par Latvijas pievienošanos šai organizācijai parakstījis Kučinskis un Gurija.

Lai Latvija iestātos OECD, tika uzsākta reforma valsts kapitālsabiedrību efektīvākai pārraudzībai, izveidota kapitālsabiedrību koordinācijas institūcija un mazināta politiskā ietekme tajās, veidojot neatkarīgas padomes

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu