«Olainfarm» šogad paredz € 11 miljonu nekonsolidēto peļņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas farmācijas kompānija AS «Olainfarm» šogad paredz 11 miljonu eiro nekonsolidēto peļņu, kas ir mazāk nekā sākotnēji plānots, virtuālajā konferencē informēja kompānijas valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Iepriekš «Olainfarm» prognozēja 12,7 miljonu eiro nekonsolidēto peļņu. Savukārt koncerna peļņa saskaņā ar jaunākajām prognozēm sasniegs 13,5 miljonus eiro, kas ir mazāk nekā iepriekš prognozētie 15,5 miljoni eiro. Prognozes par realizācijas apmēriem nemainās.

Lapiņš pastāstīja, ka koncerna realizācijas apjomi šā gada otrajā ceturksnī bija 34,1 miljoni eiro, kas ir par 25% vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada, savukārt peļņa bija apmēram divi miljoni eiro. Peļņas samazināšanās salīdzinājumā ar pagājušā gada otro ceturksni ir skaidrojama ar pārdošanas izmaksu pieaugumu (par 2,7 procentpunktiem) un administratīvo izmaksu pieaugumu (viena procentpunkta apmērā). Lapiņš atzina, ka peļņas ziņā šā gada otrais ceturksnis bija viens no vājākajiem ceturkšņiem uzņēmuma nesenajā vēsturē.

Viņš piebilda, ka kompānijas darbības rādītājus negatīvi ietekmēja arī ārvalstu valūtas kursa svārstības un tas, ka kompānija nesen iegādājās «Olaines veselības centru».

«Olainfarm» realizācijas apmēri Krievijā šā gada otrajā ceturksnī veidoja 33% īpatsvaru no kopējā pārdošanas apmēra, kas ir par pieciem procentpunktiem vairāk nekā šajā periodā pirms gada. Realizācijas apmēri vietējā tirgū saruka par sešiem procentpunktiem - līdz 22%, realizācijas apmēri Ukrainā pieauga par četriem procentpunktiem, sasniedzot 11%. Arī realizācijas apmēri Kazahstānā, Uzbekistānā, Turkmenistānā un Polijā zīmīgi pieauga, aizstājot realizāciju Lietuvā, Vācijā un Gruzijā.

Koncerna «Olainfarm» realizācija pirmajā pusgadā ir sasniegusi 62,7 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā šajā periodā pērn, bet peļņa - 5,7 miljonus eiro, kas ir par 7% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā. To ietekmēja vairāki faktori, tostarp 0,4 miljonu eiro nodrošinājums saistībā ar nesen iegādāto «Olaines veselības centru».

Turpretī «Olainfarm» meitas kompānija «Latvijas aptieka» otrajā ceturksnī uzrādījusi 10,4 miljonu eiro realizācijas apmēru un 400 000 eiro peļņu, «Tonus Elast» realizācijas apmērs bija 6,3 miljoni eiro, bet peļņa -500 000 eiro un «Silvanols» realizācijas apmērs bija 2,4 miljoni eiro, savukārt peļņa 100 000 eiro.

Jau ziņots, ka koncerna «Olainfarm» realizācija pirmajā pusgadā ir sasniegusi 62,7 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā šajā periodā pērn. Koncerna peļņa šajā periodā ir 5,7 miljoni eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2016.gada pirmajā pusgadā. Šī gada pirmajā pusgadā par četriem miljoniem eiro ir palielinājušās pārdošanas izmaksas, kā arī valūtas svārstību dēļ ir zaudēts aptuveni viens miljons eiro.

Šī gada otrajā ceturksnī realizācijas apjomi palielinājās par 25%, salīdzinot ar šo periodu pērn, un sasniedza 34,1 miljonu eiro. To sekmēja būtiskas prettuberkulozes līdzekļa piegādes Pasaules Veselības organizācijai, kā arī realizācijas pieaugums Latvijā un Uzbekistānā.

Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu