Līdz šim no ES fondiem apstiprināti projekti par vairāk nekā € 2 miljardiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Līdz šā gada augustam ir apstiprināti projekti par vairāk nekā diviem miljardiem eiro, kas ir vairāk nekā 45% no kopējās Eiropas Savienības (ES) fondu «aploksnes» - 4,4 miljardiem eiro, šodien valdību informēja Finanšu ministrija (FM).

FM norādīja, ka Ministru kabinetam vēl jāpieņem lēmumi par noteikumu izsludināšanu, kas ļautu piekļūt 73,5 miljonu eiro lielam ES fondu atbalstam investīcijām. No tiem 62% ievērojami kavēti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) noteikumi atbalstam inovāciju grantiem studentiem 28,9 miljonu eiro apmērā un labākas pārvaldības augstākās izglītības institūcijās nodrošināšanai - 17 miljonu eiro apmērā.

Neskatoties uz FM lūgumu IZM rūpīgi izanalizēt situāciju un nodrošināt stingrus disciplīnas pasākumus plānoto izpildes termiņu turpmākai ievērošanai, kā arī ieviest papildu pasākumus, lai kavējumi investīciju nosacījumu izstrādē neradītu negatīvu ietekmi uz plānotām projektu atlasēm, projektu uzsākšanas termiņiem un plānotām naudas plūsmām, IZM progresa informācija liecina par turpmāk paredzamiem kavējumiem arī investīciju nosacījumiem studiju programmu fragmentācijas samazināšanas un resursu koplietošanas stiprināšanas atbalstam - 9,2 miljonu eiro apmērā.

IZM šo uzdevumu izpildes kavējumus skaidroja ar procesu pie konceptuāli jaunas kompetencēs balstītas izglītības prasībām atbilstošas pedagogu izglītības sistēmas pilnveides Latvijā. IZM ir izveidojusi darba grupu, kuras ieteikumus ņems vērā arī attiecīgo Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalsta investīciju nosacījumu izstrādē, paredzot ES fondu atbalstu pedagogu izglītības programmu pārstrukturizācijai, aktualizācijai un konsolidācijai. Ņemot vērā plānoto atbalstu pedagogu izglītības pilnveidei, IZM plāno šā gada septembrī iesniegt FM grozījumus darbības programmā.

FM rosina valdībai apstiprināt konkrētus veicamos uzdevumus un stingrākus projektu finanšu un ieviešanas disciplīnas pasākumus, virzot priekšlikumu kopā ar kārtējo ES fondu pusgada progresa ziņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu