Austrumu un Stradiņa slimnīcu pamatkapitālos ieguldīs € 16,4 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai uzlabotu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) maksātspējas rādītājus, slimnīcu pamatkapitālos tiks ieguldīti 16,4 miljoni eiro, liecina šodien valdības sēdē atbalstītais rīkojuma projekts.

Veselības ministrija (VM) norāda, ka, lai RAKUS un PSKUS uzlabotu maksātspējas rādītājus, nodrošinātu pozitīvu naudas plūsmu un pietiekamus apgrozāmos līdzekļus, kas nepieciešami sekmīgai operatīvajai darbībai, jau šogad nepieciešams atbalstīt apropriācijas pārdali no Finanšu ministrijas (FM) budžeta apakšprogrammas «Iemaksas Eiropas Kopienas budžetā» uz VM budžeta apakšprogrammu «Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana stacionārās ārstniecības iestādēs».

Stradiņa slimnīcas pamatkapitāla palielināšana iecerēts novirzīt 5,4 miljonus eiro, bet Austrumu slimnīcas - 11 miljonus eiro.

Kā norāda VM, pamatkapitālā ieguldītais finansējums līdz 2017.gada 31.decembrim tiks izlietots norēķinu veikšanai par iepriekšējā periodā sniegtajiem pakalpojumiem un iegādātajām precēm, lai nodrošinātu nepārtrauktu terciāro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu pacientiem un slimnīcu stabilu finanšu situāciju.

Vienlaikus VM kontrolēs piešķirtā finansējuma izlietojumu atbilstoši noteiktajam mērķim un termiņam, līdz 2018.gada 15.janvārim pieprasot slimnīcām atskaites par finansējuma izlietojumu atbilstoši noteiktajam mērķim un informāciju līdz 2018.gada 31.janvārim iesniegs FM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu