Par pārdesmit tūkstošu eiro nodokļu nenomaksāšanu uzņēmējam piespriež cietumsodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas apgabaltiesa kādam uzņēmējam par nodokļu nenomaksāšanu 25 593 eiro apmērā piespriedusi cietumsodu.

Saskaņā ar apsūdzību, kādas kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs, organizējot un veicot saimniecisko darbību kapitālsabiedrības vārdā, laikā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 31.decembrim nepamatoti iekļāvis viņa pārstāvētās kapitālsabiedrības pievienotās vērtības nodokļa deklarācijās un to pielikumos dokumentu par nenotikušajiem datus, nepareizi aprēķinājis valsts budžetā maksājamo nodokli un likumā noteiktā termiņā neiemaksājis valsts budžetā pareizi aprēķinātās pievienotās vērtības nodokļa summas.

Prokuratūra uzskata, ka tādējādi apsūdzētais izvairījis no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas, kas izpaudusies kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā objekta nelikumīga samazināšana, kā rezultātā valstij nodarīti zaudējumi 25 593 eiro apmērā.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa apsūdzēto par izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa nomaksas, nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā, sodīja ar piespiedu darbu uz 270 stundām.

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurors par minēto sodu iesniedza apelācijas protestu.

Apelācijas instances tiesa nosprieda apmierināt virsprokurora iesniegto protestu, atcelt pirmās instances tiesas spriedumu daļā par sodu un noteikt apsūdzētajam brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu