«Putnu fabrika Ķekava» biodrošības standartu paaugstināšanā plāno ieguldīt € 430 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā lielākais putnu gaļas ražotājs AS «Putnu fabrika Ķekava» plāno ieguldīt 430 000 eiro putnu novietņu modernizācijā, kā arī biodrošības un dzīvnieku labturības standartu paaugstināšanā, pastāstīja kompānijas mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota.

Viņa informēja, ka tostarp investīciju plānā ir iekļauta dezinfekcijas barjeru izvietošana pie iebrauktuvēm ražošanas teritorijā, lai nodrošinātu augstus biodrošības un dzīvnieku labturības standartus. Tāpat līdzekļus plānots ieguldīt 21 putnu novietnes modernizācijā, ieviešot papildu ārējās barjeras, kas nodrošinās iespēju efektīvāk tīrīt novietnes un novērst risku kūtīs iekļūt grauzējiem.

Darbus plānots pabeigt līdz 2018.gada jūlijam.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka «Putnu fabrika Ķekava» ir izsludinājusi iepirkumu par biodrošības barjeru pārbūvi putnu novietnēs. Investīciju projektu plānots īstenot, piesaistot finansējumu pasākumā «Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana». Pretendenti konkursam var pieteikties līdz 26.oktobrim.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Putnu fabrikas Ķekava» apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, bija 57,219 miljoni eiro, bet zaudējumi - 314 181 eiro.

«Putnu fabrika Ķekava» dibināta 1991.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. «Putnu fabrikas Ķekava» akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam «Linas Agro Group», kas 2013.gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% «Ķekavas», 100% SIA «Broileks», 100% SIA «Cerova» un 100% SIA «Lielzeltiņi» akciju un daļu iegādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu