Kardiologs: Lai līdzinātos Igaunijai, Latvijas veselības aprūpei vajag € 1,9 miljardus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šobrīd ir neapskaužamā situācijā, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» pauda kardiologs Andrejs Ērglis.

Viņš vērtēja, ka Kučinskim tiek prasīts tik daudz naudas, cik varbūt pat netiek nopelnīts. Tomēr, ja palūkojas uz kaimiņvalsti Igauniju, tad Latvijas veselības aprūpes budžetam labākajā gadījumā būtu vajadzīgi ap 1,9 miljardi eiro, lai tam līdzinātos.

Ērglis uzsvēra, ka ir jānodrošina veselības aprūpes un kompensējamo medikamentu pieejamība. «Demogrāfija nav tikai piedzimušie bērni, bet arī veseli cilvēki ar kvalitatīvi nodzīvotiem gadiem ilgstoši,» uzsvēra kardiologs, vēlreiz akcentējot, ka ir nepieciešamas pareizas investīcijas.

LETA jau vēstīja, ka valdība ministriju prioritārajiem pasākumiem 2018.gada budžetā sadalījusi 345 miljonus eiro, tostarp veselības aprūpei piešķirti 200 miljoni eiro. Savukārt demogrāfijas sekmēšanai nākamā gada budžetā papildus piešķirti 28,2 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu