Būtisku līdzdalību «Bank M2M Europe» kapitālā iegūst «Signet Global Investors Limited», «Hansalink» un «Fin.lv»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Bank M2M Europe» kapitālā būtisku līdzdalību ieguvusi akcionāru grupa, kurā ietilpst «Signet Global Investors Limited», SIA «Hansalink» un SIA «Fin.lv», pavēstīja bankā.

Bankā informēja, ka 2017.gada 20.septembrī Eiropas Centrālā banka (ECB) sadarbībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) ir izsniegusi atļauju būtiskas līdzdalības iegūšanai attiecīgajai akcionāru grupai.

«Pēc līguma parakstīšanas šā gada maijā visas līdzšinējam bankas vairākuma akcionāram Andrejam Vdovinam un viņa ģimenei piederošās akcijas ir pārdotas,» informēja bankas pārstāvji, piebilstot, ka «Signet Global Investors Limited» ir ieguvusi 25%, «Hansalink» - 22,3%, bet «Fin.lv» - 8,79% bankas akciju.

Bankā norādīja, ka «Signet» grupa ir starptautiski atzīts finanšu līdzekļu pārvaldnieks, kas vairāk nekā 20 gadus vairo respektablu institucionālo un privāto investoru kapitālu. Londonā bāzētā fondu ieguldījumu pārvaldes sabiedrība «Signet Capital Management Limited» ir pakļauta Lielbritānijas regulatoram (Financial Conduct Authority (FCA)). Grupas dibinātāji ir ASV pilsonis Seržs Umanskis (Serge Umansky) un Šveices pilsonis Roberts Markvarts (Robert Marquardt).

«Hansalink» ir Latvijas uzņēmums, kura dibinātāji ir profesionāļi ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi banku un starptautisko investīciju jomā - Irīna Pīgozne, Edgars Pīgoznis un Mihails Serdcevs. Arī «Fin.lv» ir Latvijas uzņēmums, kas pieder pieredzējušam investoram un līdzšinējam «Bank M2M Europe» mazākuma akcionāram Igoram Rapoportam.

«Jaunie akcionāri saglabās bankas biznesa stratēģiju, apkalpojot HNWI (High Net-Worth Individuals) klientu segmentu, vēl lielāku uzsvaru liekot uz klientu kapitāla apkalpošanas kvalitāti un ienesīgumu,» uzsvēra bankā.

Umanskis norādīja: «Mēs priecājamies kļūt par «Bank M2M Europe» akcionāriem un redzam sinerģiju starp «Signet» pieredzi kapitāla pārvaldīšanas jomā un bankas stipro pozīciju starptautisku turīgu klientu apkalpošanā. Mūsu tuvākie plāni paredz kopā ar bankas komandu paplašināt klientiem piedāvāto investīciju risinājumu klāstu, nodrošinot to augstāku starptautisko standartu līmenī. Mēs saskatām labas perspektīvas kapitāla pārvaldīšanas biznesa attīstībai tieši Latvijā, kur ir ilggadējas turīgu klientu apkalpošanas tradīcijas un pašlaik ir izveidots moderns finanšu sektora regulējums, kas stiprinās Latvijas reputāciju starptautiskajā tirgū.»

Savukārt Pīgozne atzīmēja, ka, digitalizācijas ērai kļūstot par ikdienu, «private banking» jeb individuāla klientu apkalpošana tikai pilnveidosies attīstībā, jo tās ir reālas attiecības un partnerība. «Mēs skaidri saredzam sinerģiju starp akcionāriem un bankas komandu,» viņa sacīja.

«Ir ļoti labi, ka bankas esošās komandas pieredze tiks papildināta ar jauno akcionāru starptautisko ekspertīzi līdzekļu pārvaldīšanā un turīgu klientu apkalpošanā. Tas ir īpaši svarīgi tieši šobrīd, kad šajā tirgus segmentā veidojas ļoti labas biznesa apjoma izaugsmes perspektīvas. Esmu pārliecināts, ka mūsu piedāvājums kļūs par labāko risinājumu Ziemeļeiropas private banking jomā HNWI segmenta klientiem, aizsākot jaunu attīstības posmu Latvijas finanšu tirgū,» norādīja «Bank M2M Europe» valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

«Bank M2M Europe» ir dibināta 1992.gadā ar nosaukumu «Latvijas Biznesa banka». 2013.gada jūlijā, pēc tam, kad Vdovins iegādājās banku, tā mainīja nosaukumu pret «Bank M2M Europe». Bankas stratēģija ir vērsta uz turīgu klientu apkalpošanu.

Pēc aktīvu apmēra «Bank M2M Europe» 2017.gada jūnija beigās bija 19. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu