Ēnu ekonomikas apkarošanas padomi turpmāk sasauks pēc nepieciešamības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru kabinets otrdien atbalstīja grozījumus Ēnu ekonomikas apkarošanas padomes nolikumā, paredzot, ka minētā padome turpmāk tiks sasaukta pēc nepieciešamības, nevis reizi pusgadā.

Grozījumus padomes nolikumā izstrādājusi Finanšu ministrija (FM), paredzot pagarināt padomes darbības termiņu, paplašināt padomes sastāvu, vienkāršot padomes sasaukšanas, lēmumu pieņemšanas un padomes sēžu protokola noformēšanas kārtību.

Valdība lēma Ēnu ekonomikas apkarošanas padomes sastāvā iekļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvi, jo «Valsts iestāžu darba plānā ēnu ekonomikas ierobežošanai 2016.-2020.gadam» ir iekļauti uzdevumi, kuru veikšanai kā atbildīgā iestāde ir noteikta VARAM.

Tāpat grozījumi padomes nolikumā paredz mainīt padomes sasaukšanas kārtību. Patlaban Ēnu ekonomikas apkarošanas padomes sēdes tiek sasauktas ne retāk kā reizi pusgadā. Tomēr, lai neveidotos situācijas, kad padomes sēdes tiek sasauktas formālu iemeslu dēļ, nolemts tās sasaukt pēc nepieciešamības.

Esošās Ēnu ekonomikas apkarošanas padomes darbs ir pagarināts līdz 2020.gada 30.decembrim.

Ēnu ekonomikas apkarošanas padome izveidota 2014.gadā. Padome ir koordinējoša institūcija, kuras mērķis ir ēnu ekonomikas apkarošanas jomā koordinēt un uzraudzīt atbildīgo institūciju - valsts pārvaldes iestāžu un nevalstisko organizāciju - darbību.

Padomes sastāvā darbojas Ministru prezidents, kurš ir arī padomes priekšsēdētājs, ministri, kā arī ģenerālprokurors, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks, Valsts darba inspekcijas direktors, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors, Valsts policijas priekšnieks, Veselības inspekcijas vadītājs, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents.

Ēnu ekonomikas apkarošanas padome 2016.gada jūnijā apstiprināja valsts iestāžu darba plānu ēnu ekonomikas ierobežošanai 2016. līdz 2020.gadam. Plānā iekļauti pasākumi, kas vērsti uz ēnu ekonomikas apkarošanu Latvijā, kā arī noteikti termiņi, kādos pasākumi jāīsteno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu