Muitnieku pieteiktais brīdinājumu streiks atlikts uz nenoteiktu laiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Neatkarīgās muitnieku arodbiedrības pieteiktais brīdinājuma streiks tiek atlikts uz nenoteiktu laiku, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Bija paredzēts, ka streikam jānotiek no 27.septembra līdz 30.septembrim. Tā iemesls bija valdības nespēja atrisināt izdienas pensiju piešķiršanu muitniekiem.

VID tiesā ir iesniedzis prasību par streika pieteikuma likumību. VID informēja, ka tiesa ir aicināta vērtēt vairākus būtiskus juridiskos aspektus par to, vai arodbiedrība, piesakot brīdinājuma streiku, ir korekti ievērojusi visas procedūras.

Paredzams, ka tiesa spriedumu šajā lietā pieņems 10 dienu laikā. Likums paredz, ka līdz tiesas lēmuma paziņošanai uzsākt streiku ir nelikumīgi, norādīja VID.

VID vadība uzstāj uz vienlīdzības principa ieviešanu izdienas pensiju sistēmā. Tā kā lēmums par izdienas pensiju piešķiršanu nav VID kompetencē, drīzumā plānota tikšanās Ministru kabineta līmenī, kurā piedalīsies pārstāvji no Ministru kabineta, Finanšu ministrijas, VID un arī muitnieku arodbiedrības. Jau tagad VID vadība ir izstrādājusi priekšlikumus izdienas pensiju alternatīviem risinājumiem.

Jau ziņots, ka VID muitas amatpersonas no šā gada 27.septembra līdz 30.septembrim Latvijas muitas kontroles punktos plānoja rīkot četru stundu brīdinājuma streiku.

VID Muitas pārvaldes «Neatkarīgās muitnieku arodbiedrības» valdes priekšsēdētājs Edgars Mazuls skaidroja, ka streika iemesls ir Latvijas valdības nespēja 10 gadu laikā pieņemt lēmumu par izdienas pensiju piešķiršanas koncepciju ar iekšējo un/vai ārējo drošību saistītām spēka struktūrām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu