Vai varēsim nopirkt tikpat kvalitatīvus produktus kā Rietumeiropā? EK sāk cīņu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Lai cīnītos ar kompānijām, kas Centrālajā un Austrumeiropā tirgo zemākas kvalitātes produktus, Eiropas Komisija (EK) izdevusi virkni vadlīniju, lai palīdzētu dalībvalstīm noteikt, vai pārtikas ražotāji ievēro Eiropas Savienības (ES) normas.

EK prezidents Žans Klods Junkers šomēnes paziņoja, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski.

Ungārija, Slovākija un Čehija izteikušas sūdzības, ka to veikalos pārdotajiem produktiem dažkārt ir zemākas kvalitātes sastāvdaļas nekā šiem pašiem produktiem Rietumeiropas valstīs.

«Piedāvāt divus dažādus produktus tāda paša zīmola iepakojumos ir maldinoši un netaisnīgi pret patērētājiem,» sacīja ES tieslietu un patērētāju aizsardzības komisāre Vera Jourova.

Jaunajām vadlīnijām jāpalīdz dalībvalstīm noteikt, vai kompānijas dažādās ES valstīs netirgo dažādas kvalitātes produktus.

«Ir īstais laiks izbeigt šo praksi, jo tā vienotajam tirgum nav jāstrādā,» paziņoja Jourova.

Pēc viņas teiktā, EK pierādījumu trūkuma dēļ šobrīd nesauc vārdā un nekaunina konkrētas kompānijas.

«Taču tiklīdz mums būs pierādījumi, mēs nekavēsimies ieteikt patērētājiem nepirkt šos produktus,» sacīja Jourova.

EK piešķirs dalībvalstīm vienu miljonu eiro, lai palīdzētu uzlabot produktu salīdzināšanu un noteikt kvalitātes atšķirības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu