Budžeta veidošanā pieaug domstarpības starp Fiskālās disciplīnas padomi un valdību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamā gada budžeta veidošanā pamazām pieaug domstarpības starp Fiskālās disciplīnas padomi (FDP) un valdību, pavēstīja padomē.

«Fiskālās situācijas vērtējuma dēļ, veidojot nākamā gada budžetu, pamazām pieaug domstarpības starp FDP un valdību. Diemžēl atšķiras redzējums par to, kādā tempā jāsamazina budžeta deficīts, reaģējot uz straujākiem ekonomikas izaugsmes tempiem. Padome aicina 2019.gadam veidot fiskālā nodrošinājuma rezervi, to saglabājot pagājušā gada vidēja termiņa budžeta ietvara likumā apstiprinātajā apmērā, tas ir, 0,1% apmērā no iekšzemes kopprodukta,» uzsvēra FDP priekšsēdētājs Jānis Platais.

Nākamnedēļ, 5.oktobrī, FDP prezentēs savu gadskārtējo Fiskālās disciplīnas uzraudzības ziņojumu, kas ir nozīmīgākais padomes izstrādātais dokuments. Tajā tiek analizēta valsts budžeta plānošana un tas, cik lielā mērā budžeta izpildes rādītāji atbilst prognozētajiem rezultātiem, tāpat tiek komentētas makroekonomikas attīstības tendences valstī.

Lai iepazīstinātu ar ziņojuma galvenajiem secinājumiem par valsts budžeta veidošanas politiku un valsts attīstības ekonomiskajām tendencēm, FDP 5.oktobrī plkst.11 rīkos preses konferenci.

Pasākums notiks Finanšu ministrijā, Smilšu ielā 1. Tajā piedalīsies Platais, kā arī FDP biedri - «Swedbank» galvenais ekonomists Latvijā Mārtiņš Kazāks, Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas departamenta vadītājs Mortens Hansens un Andžs Ūbelis.

FDP ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt fiskālās disciplīnas nosacījumu ievērošanas uzraudzību. Tā sāka darbu 2014.gada 1.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu