Šogad pārbaudīti 43 ziņojumi par iespējamo terorisma finansēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests šogad pārbaudījis 43 ziņojumus par iespējamu terorisma finansēšanu, taču nevienā gadījumā aizdomas nav apstiprinājušās, informēja dienestā.

Informāciju par konkrētām kompānijām dienests nedrīkst atklāt.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) veic pārbaudi «Rietumu bankā» saistībā ar tajā atvērto kontu, lai vāktu līdzekļus pašpasludinātajai «Doņeckas tautas republikai».

No publiskās informācijas ir redzams, ka, iespējams, iesaistīta Lielbritānijā licencēta elektroniskās naudas iestāde «PSI Pay LTD», kas sniedz pakalpojumus Eiropas Savienības dalībvalstīs atbilstoši finanšu pakalpojumu sniegšanas brīvības principam. Licenci kompānijai izsniegusi Lielbritānijas finanšu uzraudzības iestāde FCA (Financial Conduct Authority), iepriekš norādīja FKTK.

Savukārt «Rietumu bankas» preses sekretāre Eleonora Gailiša aģentūrai LETA norādīja, ka pirms neilga laika banka saņēma informāciju par to, ka banku, iespējams, mēģina izmantot ar mērķi vākt līdzekļus vienai no pašpasludinātās «Doneckas tautas republikas» reprezentatīvo biroju organizācijai Eiropā, kas ir potenciāls Eiropas sankciju režīma pārkāpums. Bankā tika veikta iekšējā izmeklēšana, kas parādīja, ka šī informācija neatbilst patiesībai.

Internetā ir publicēts aicinājums ziedot «Doņeckas tautas republikai», kuru parakstījis kāds francūzis Ervans Kastels, kurš interneta vietnē «youtube» ievietotajos videomateriālos sevi pozicionējis kā brīvprātīgo Novorosijas atbalstītāju. Kastels šādos videomateriālos redzams tērpies kamuflāžas apģērbā uz ieroču fona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu