Valdība par LMT un «Lattelecom» nākotni turpinās spriest šomēnes, bet par lēmuma pieņemšanu nerunā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ministru kabinets šajā mēnesī turpinās skatīt jautājumu par telekomunikācijas uzņēmumu «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom» nākotni, tomēr nav zināms, vai šajā lietā uzreiz tiks pieņemts konkrēts lēmums.

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) šodien žurnālistiem apliecināja, ka jautājums par abiem uzņēmumiem tiks skatīts valdībā oktobrī.

Kučinskis gan piebilda, ka vēl nav zināms, vai uzreiz arī tiks pieņemts kāds lēmums, jo tā būs kopīga izšķiršanās.

Kā ziņots, Kučinskis LTV iepriekš pauda, ka, lemjot par LMT un «Lattelecom» nākotni, Latvijas valstij tajos noteikti ir jāsaglabā kaut kāda ietekme.

Kučinskis paziņoja, ka valdība ļoti piesardzīgi skatās uz lēmumiem par infrastruktūru, kas ir saistīta arī ar valsts drošību.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Sonera Holding B.V.» uzņēmumā LMT pieder 24,5% kapitāla daļu, «Telia Company AB» - 24,5%, SIA «Lattelecom» pieder 23%, VAS «Latvijas Radio un televīzijas centrs» - 23%, bet Privatizācijas aģentūrai - 5%.

Savukārt uzņēmuma «Lattelecom» 51% kapitāla daļu pieder Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - Dānijā reģistrētajai kompānijai «Tilts Communications».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu