FKTK uzlikusi € 7500 sodu «Ditton pievadķēžu rūpnīcai»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) uzlikusi 7500 eiro soda naudu Daugavpils pievadķēžu ražotājam «Ditton pievadķēžu rūpnīca» par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu, pavēstīja FKTK Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Upleja.

Viņa informēja, ka «Ditton pievadķēžu rūpnīcai» sods piemērots, jo likumā noteiktajā termiņā kapitālsabiedrība neiesniedza 2016.gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu. Kompānija ir atkārtoti pārkāpusi Finanšu instrumenta tirgus likuma attiecīgā panta prasības.

«FKTK padome, nosakot soda naudas apmēru, ņēma vērā «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» sadarbību ar FKTK, rīcību pārkāpuma novēršanā, kā arī izvērtēja «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» finanšu situāciju,» skaidroja Upleja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Ditton pievadķēžu rūpnīca» pagājušajā gadā strādāja ar 6,998 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas par 10,1% vairāk nekā 2015.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 17 921 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Vienlaikus kompānijas revidenta atzinums ir ar iebildēm.

Uzņēmuma akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Pēc jaunākajiem biržas datiem, «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» akcionāri ir Eduards Zavadskis (miris) - 20%, Vladislavs Drīksne - 19,92% un SIA «Maleks S» - 13,72%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu