Latvijas kosmētikas ražotāju «Stenders» iegādājušies ķīnieši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kosmētikas ražotājam SIA «Stenders» mainījušies īpašnieki un vadība, liecina informācija «Firmas.lv».

Kopš 2017.gada 29.septembra «Stenders» vienīgais īpašnieks ir Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums «CICC Ehealthcare Investment Fund».

Tāpat jaunā sastāvā iecelta «Stenders» valde un likvidēta padome.

No pirmdienas, 2.oktobra, «Stenders» valdes priekšsēdētājas amatā iecelta Ķīnas pilsone Vu Sja (Wu Xia), bet par valdes locekļiem - Ķīnas pilsoņi Jans Gans (Yang Gang) un Džao Jans (Zhao Yang).

Tādējādi kompānijas valdē vairs nestrādā līdzšinējais vienīgais valdes loceklis Jānis Bērziņš, kā arī darbu padomē atstājuši Mārtiņš Jaunarājs, Zane Ziedone un Ieva Eglīte.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka atbilstoši šā gada 28.septembra kompānijas dalībnieku lēmumam ir palielināts arī «Stenders» pamatkapitāls par 594 182 eiro - līdz 1 089 333 eiro. Kompānijas pamatkapitālu veido daļas viena eiro nominālvērtībā, taču, palielinot pamatkapitālu, katrai daļai bija noteikts uzcenojums 3,04 eiro apmērā, tādējādi «CICC Ehealthcare Investment Fund» kompānijas kapitālā ieguldījis 2 400 495,28 eiro.

Iepriekš «Stenders» daļu īpašnieki bija Bērziņš, Zane Stavra, Eglīte, kompānija «BaltCap Latvia venture Capital Fund» un Saūda Arābijā reģistrētais uzņēmums «Yamany Ameen Ali Y».

«Stenders» bijušais padomes priekšsēdētājs un kompānijas «BaltCap Latvia venture Capital Fund» partneris Mārtiņš Jaunarājs aģentūrai LETA teica, ka darījums vēl ir procesā, tāpēc plašāk to komentēt varēs tikai nākamnedēļ. «Runa ir gan par jauna kapitāla piesaisti uzņēmumam, gan to, ka līdzšinējie akcionāri pārdod savas daļas. Tā kā darījums tiek noslēgts un tiek veiktas kārtējās darbības, lai darījumu pabeigtu, esam sarunājuši, ka nedaudz vēlāk plašāk komentēsim darījumu,» teica Jaunarājs.

Viņš piebilda, ka «BaltCap Latvia venture Capital Fund» jau sākotnēji bijis nodoms pārdot savas daļas uzņēmumā, kas atbilst uzņēmuma darbības veidam. «Mēs strādājam atbilstoši savam pamatdarbības veidam, iegādāties daļas ar mērķi tās vēlāk pārdot. Parasti to darām kopīgi ar uzņēmējiem, ar kuriem esam ieguldījuši uzņēmumā,» teica Jaunarājs.

Jau ziņots, ka «Stenders» apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.aprīļa līdz šā gada 31.martam, bija 8,028 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 633 414 eiro apmērā.

«Stenders» dibināta 2001.gadā. «Stendera» kosmētiku var iegādāties veikalos 27 pasaules valstīs, liecina informācija kompānijas mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu