«Eurostat»: Latvijā mazumtirdzniecības kāpums augustā bijis straujāks nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šogad augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 5,3%, kas ir krietni straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» trešdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Vienlaikus straujākais mazumtirdzniecības apmēra pieaugums šogad augustā salīdzinājumā ar pagājušā gada augustu starp ES valstīm bijis Rumānijā (+15,8%), seko Slovēnija (+7,5%), Malta (+6,9%), Slovākija (6,8%) un Polija (+6,7%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums augustā bijis par 2,6% lielāks nekā attiecīgajā mēnesī pērn, bet Igaunijā pieaugums bijis 1,5% apmērā.

Savukārt mazākais mazumtirdzniecības apmēra pieaugums šogad augustā salīdzinājumā ar 2016.gada augustu reģistrēts Austrijā (+0,1%).

Tajā pašā laikā no ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, mazumtirdzniecības apmēri minētajā laika periodā samazinājušies Luksemburgā (-25,6%) un Beļģijā (-2,4%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums augustā, salīdzinot ar 2016.gada augustu, palielinājies kopumā par 2%, bet eirozonā - par 1,2%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi šogad augustā mazumtirdzniecības apmērs ES saglabājies nemainīgs, bet eirozonā tas sarucis par 0,5%.

Mēneša laikā mazumtirdzniecības apmērs samazinājies 11 ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati, bet 12 valstīs reģistrēts kāpums.

Straujākais mazumtirdzniecības apmēra kritums augustā salīdzinājumā ar jūliju bijis Portugālē (-1,3%), Austrijā (-1%) un Beļģijā (-0,9%).

Savukārt lielākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums mēneša laikā reģistrēts Rumānijā (+2,3%), Apvienotajā Karalistē (+1,9%) un Maltā (+1,5%).

Latvijā mazumtirdzniecība augustā pieaugusi par 0,5%, Lietuvā palielinājusies par 0,7%, bet Igaunijā tā sarukusi par 0,5%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu