«MedVision» pārsaukts par «RSU Nukleārās medicīnas klīniku»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) veidotā Nukleārās medicīnas centra meitas uzņēmums SIA «MedVision», kas specializējas onkoloģisko slimību izmeklēšanā ar pozitronu emisijas tomogrāfijas metodi, turpmāk sauksies «RSU Nukleārās medicīnas klīnika», aģentūru LETA informēja universitātes pārstāvis Edijs Šauers.

Viņš norādīja, ka tādējādi daudz vairāk tiek uzsvērta gan uzņēmuma klīniskā darbība un orientācija uz pacientu, gan RSU kā prestižas un starptautiski atpazīstamas universitātes akadēmisko un pētniecisko klātbūtni klīnikas darbībā.

Pēc Šauera paustā, pilnveidojoties un paplašinot uzņēmuma darbību, šādu lēmumu par uzņēmuma nosaukuma maiņu pieņēmuši SIA «Nukleārās medicīnas centrs» akcionāri. Jaunais nosaukums jau reģistrēts Uzņēmumu reģistrā.

RSU rektors Jānis Gardovskis norādīja, ka uzņēmuma nosaukuma maiņa atspoguļo sākotnējā diagnostikas centra pārmaiņas jaunā kvalitātē. «Kopš SIA «MedVision» izveides 2016.gada pavasarī uzņēmums ir uzkrājis ievērojamu pieredzi un paplašinājis darbības jomas. Līdztekus onkoloģisko slimību izmeklēšanai ar pozitronu emisijas tomogrāfijas metodi, šobrīd uzņēmums piedāvā arī onkologa un urologa konsultācijas,» skaidro rektors.

Pēc viņa paustā, ņemot vērā uzņēmuma izaugsmes un attīstības potenciālu nukleārās medicīnas jomā, RSU kā viens no lielākajiem akcionāriem, plāno nākotnē veikt papildus investīcijas, lai paplašinātu uzņēmuma pakalpojumu klāstu pacientiem, kā arī attīstītu RSU Nukleārās medicīnas klīniku par nukleārās medicīnas un radioloģijas kompetences centru. «Plānojam tajā apmācīt jaunos speciālistus, kā arī veikt zinātniskus pētījumus. Jau šobrīd RSU paspārnē darbojas zinātniskā struktūrvienība - Radioloģijas zinātniskā laboratorija, fundamentāla bāze Latvijas jaunajiem ārstiem, kur iespējams veikt starptautiska līmeņa zinātniskos pētījumus par dažādu saslimšanu diagnostiku un ārstēšanu,» sacīja Gardovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu