Nākamnedēļ finanšu ministre iesniegs Saeimā nākamā gada budžeta portfeli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nākamnedēļ, 11.oktorbī, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iesniegs Saeimā 2018.gada budžeta portfeli, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Tradīciju nest budžetu uz Saeimu portfelī 1997.gadā ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), kurš ziedoja savu darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998.gada budžetu. Uz portfeļa tika piestiprināta metāla plāksnīte, uz kuras tika iegravēts finanšu ministra vārds un budžeta gads.

Kopš 1997.gada uz budžeta portfeļa plāksnītes iegravēti 20 ieraksti. Visvairāk reižu budžeta portfeli Saeimā nogādājuši bijušie finanšu ministri Oskars Spurdziņš un Andris Vilks (V) - katrs pa četrām reizēm.

2015.gadā uz vecās plāksnītes vairs nebija vietas, kur iegravēt finanšu ministra vārdu un budžeta gadu, tāpēc tika nolemts veco plāksnīti ar gravējumiem piestiprināt portfeļa aizmugurē, bet vecās vietā piestiprināt jaunu, uz kuras kā pirmais minēts iepriekšējā finanšu ministra Jāņa Reira (V) vārds un 2016.gads. Pērn plāksnīti papildināja Reiznieces-Ozolas vārds un 2017.gads.

2018.gada budžeta ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā, teikts nākamnedēļ izskatīšanai valdībā iesniegtajā Finanšu ministrijas sagatavotajā likumprojektā «Par valsts budžetu 2018.gadam».

Salīdzinot ar 2017.gada prognozētajiem ieņēmumiem, nākamgad budžeta ieņēmumi būs par 684 miljoniem eiro lielāki, savukārt izdevumi augs par 583 miljoniem eiro. 2017.gada valsts budžeta plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu