Atsāksies «Trasta komercbankas» aktīvu izsoles

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Likvidējamās «Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administrators Armands Rasa atsācis bankas aktīvu izsoles, liecina medijos publiskota informācija.

Tostarp publiskota informācija par sešu bankai piederošu nekustamo īpašumu izsolēm.

«Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administrators pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu Biķernieku ielā (bez numura), Rīgā. Īpašums sastāv no zemes gabala 10 000 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 294 000 eiro. Izsoles solis ir 25 000 eiro.

Tāpat «Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administrators pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu Augusta Dombrovska ielā 2, Rīgā. Īpašums sastāv no zemes gabala 1850 kvadrātmetru platībā un uz tā esošas divstāvu nedzīvojamās ēkas ar kopējo platību 682 kvadrātmetri. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 51 000 eiro. Izsoles solis ir 5000 eiro.

«Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administrators pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties arī nekustamo īpašumu Vaidavas ielā 11 un Ūnijas ielā 64, Rīgā. Īpašums sastāv no zemes gabala 5630 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 48 000 eiro. Izsoles solis ir 4500 eiro.

Bankas maksātnespējas procesa administrators pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties arī nekustamo īpašumu Jūrmalas gatvē 99b, Rīgā. Īpašums sastāv no zemes gabala 2885 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 17 000 eiro. Izsoles solis ir 1500 eiro.

Tāpat «Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administrators pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu Kurzemes prospektā 164, Rīgā. Īpašums sastāv no zemes gabala 4997 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 14 000 eiro. Izsoles solis ir 1000 eiro.

«Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administrators pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties arī nekustamo īpašumu Kurzemes prospektā 164b, Rīgā. Īpašums sastāv no zemes gabala 1275 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 7800 eiro. Izsoles solis ir 750 eiro.

Izsoļu cenas nav apliekamas ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles sāksies 2017.gada 11.oktobrī plkst.13 un beigsies 2017.gada 10.novembrī plkst.13.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rasa jūnija otrajā pusē apturēja iepriekšējā bankas administratora Ilmāra Krūma sāktos un neizpildītos darījumus ar «Trasta komercbankas» mantu - tika atceltas un netika noturētas visas «Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa ietvaros līdz 2017.gada 19.jūnijam izsludinātās izsoles.

Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016.gada 4.marta anulējusi «Trasta komercbankai» izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

«Trasta komercbanku» par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 2016.gada 14.martā. Savukārt 2017.gada 10.martā «Trasta komercbanka» tika pasludināta par maksātnespējīgu un sākta bankas bankrota procedūra.

Par bankas maksātnespējas administratoru sākotnēji tika iecelts Krūms, taču ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2017.gada 19.jūnija lēmumu viņš ir atcelts no šo pienākumu pildīšanas. Viņa vietā tiesa bankas maksātnespējas procesa administratora amatā iecēlusi Rasu.

FKTK šogad maijā vērsās tiesā ar pieteikumu par Krūma atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas, jo konstatēja, ka «Trasta komercbankas» administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām, kā arī konstatēja tādu administratora rīcību, kas FKTK vērtējumā bija uzskatāma par ļaunprātīgu. Valsts policija 2017.gada jūnija sākumā Krūmu aizturēja, bet 9.jūnijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa nolēma Krūmu apcietināt. Krūmam tika inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Savukārt jūlija beigās Krūms izmeklēšanas interesēs tika atbrīvots no apcietinājuma. Viņam ir piemērota policijas uzraudzība, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī aizliegums tikties ar noteiktām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu