«Tokyo City» turpmāk algas aploksnēs nebūs, taču virsstundas - neapmaksās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta un Finanšu policijas reida, kura pamatā bija LTV žurnālistes – trauku mazgātājas sūdzība par aplokšņu algu maksāšanu, uzņēmuma «Tokyo City» vadība darbiniekiem paziņojusi, ka aplokšņu algas vairs nemaksās, vēsta LTV raidījums «Aizliegtais paņēmiens». Par to vēsta videofragments no «Tokyo City» darbinieku sapulces. Pats uzņēmums oficiālus komentārus joprojām nesniedz.

«Paliek likmes tādas pašas, vienkārši, to, ko jūs vēl papildus saņēmāt, to jūs saņemsiet uz kartes,» videofragmentā «Tokyo City» Barona ielas filiāles vadītājas Dace Gaspažiņa Korecka skaidro darbiniekiem, norādot, ka «VID mūs ir piespiedis pie sienas.»

Kā jau ziņots, līdz šim vairākus gadus šis uzņēmums daļu algas maksāja aploksnēs, par ko netiek maksāti sociālās apdrošināšanas iemaksas. Tagad, ja uzņēmuma solījums piepildīsies, no solītas oficiālās piemaksas sociālās apdrošināšanas iemaksas tiks segtas.

Tiesa, uzņēmums aizvien neplāno atteikties no sistēmas, ka oficiāli netiek apmaksātas virsstundas (dubultā likme), darbs svētkos (dubultā likme), kā arī darbs naktīs,

par kurām jābūt 50% piemaksai, ko visu paredz darba likums. Filiāles direktore darbiniekiem skaidro, ka restorānos nav «svētku stundu» un liek saprast, ka visu šo papildus darbu apmaksās kā prēmijas, kas nozīmētu apiet darba likumdošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu