Uzņēmumu reģistrs pievienojas kustībai «#atkrāpies!»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Atbalstot legālu uzņēmējdarbību, godprātīgu nodokļu nomaksu un atklātību, Uzņēmumu reģistrs (UR) ir pievienojies kustībai «#atkrāpies!», informēja UR.

Reģistrā norādīja, ka Latvijā vairāk nekā 30 valsts un pašvaldības iestādes, kā arī vairāki komersanti ir iesaistījušies pretkrāpšanas kustībā «#atkrāpies!», lai sadarbotos krāpšanas apkarošanas un sabiedrības izglītošanas jautājumos. Pretkrāpšanas kustība apvieno organizācijas, kurām rūp godīgums Latvijā un kuras ir gatavas kopīgi par par to cīnīties, iesaistot Latvijas sabiedrību.

«UR atbalsta godprātīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijā un aicina ikvienu esošo un jauno uzņēmēju savā darbībā un attieksmē pieņemt vērtības, par kurām iestājas pretkrāpšanas kustība - ilgtspējība, vienotība, atvērta komunikācija, uzdrīkstēšanās un atbildība,» informēja UR galvenā valsts notāre Guna Paidere.

Viņa norādīja, ka UR aicina sabiedrību kļūt modrākai un izvērtēt uzņēmējdarbības attīstību apdraudošus riskus, situācijās, kad pastāv krāpšanas riski un notiek nelikumīgas darbības, ziņojot tiesībsargājošajām iestādēm.

Jau ziņots, ka «#atkrāpies» mērķis ir cīnīties pret ēnu ekonomiku, korupciju un citām negodprātīgām darbībām, kas ietekmē valsts budžetu un kopējo sabiedrības labklājību.

Kampaņas idejas pamatā ir valsts pārvaldes iestāžu, uzņēmēju, sociālo partneru, kā arī ikviena sabiedrības locekļa apvienošanās kopīgai cīņai pret krāpšanu. Kampaņā īpaša uzmanība tiek pievērsta preventīvajiem pasākumiem, tostarp sabiedrības informētības un izpratnes veicināšanai par ēnu ekonomiku, krāpšanu un negatīvajām sekām, kādas tā atstāj uz katru indivīdu un valsts kopējo labklājības līmeni. Tāpat tiek skaidrotas iespējas vērsties tiesībsargājošās iestādēs, ja radušās aizdomas vai zināmi konkrēti krāpšanas gadījumi.

Iniciatīvā «#atkrāpies» ir iesaistījusies Finanšu ministrija, Iekšlietu ministrija, Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Zemkopības ministrija, Labklājības ministrija, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts policija, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Konkurences padome, Valsts robežsardze, Pārtikas un veterinārais dienests, Iepirkumu uzraudzības birojs, Nodrošinājuma valsts aģentūra, Patentu valde, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Lauku atbalsta dienests, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra, Latvijas Banka, Latvijas Komercbanku asociācija, kā arī biedrība «Sabiedrība par atklātību - Delna» un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu