Reizniece-Ozola: 2018.gada budžets vērsts uz to, lai mēs būtu stiprāki un veselāki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

2018.gada budžets ir vērsts uz to, lai mēs būtu stiprāki un veselāki, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem paziņoja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Politiķe uzsvēra, ka nākamā gada budžetā lielākais finansējums ticis veselības nozarei. Savukārt Veselības ministrija piedāvās savu redzējumu, lai novērstu sociālo partneru paustās bažas par skaidrāku veselības nozares finansējuma sadalījumu.

Finanšu ministre arī uzsvēra, ka nākamgad aizsardzības nozares budžets sasniegs 2% no iekšzemes kopprodukta, 2018.gadā saistībām pret NATO papildus novirzot 126,8 miljonus eiro. Būtiski līdzekļi paredzēti arī iekšējai drošībai un robežas stiprināšanai.

«Esam arī tuvu gala risinājumam, kas paredzēs risināt demogrāfijas problēmas. Skaidrs, ka ģimenes, kurās aug vairāk bērnu, būs lielāks ieguvums,» norādīja ministre.

Pēc Reizniece-Ozolas teiktā, šogad arī tika pieņemti svarīgi lēmumi augstākās izglītības nozares finansēšanā, lemjot par augstskolu pedagogu algu palielinājumu no 2018.gada. Zemāko algu kategorijā darba samaksa augs par 10%

Savukārt kultūras jomā atrisināts jautājums par atbalstu radošajām personām. «Tiks izveidots radošo personu atbalsta fonds, kurā katru gadu būs pieejami 500 000 eiro, lai varētu atbalstīt tās radošās personas, kas patlaban dzīvo uz nabadzības robežas,» atzina finanšu ministre.

Tāpat Reizniece-Ozola atzina, ka ir pamats domāt par bezdeficīta budžetu vidējā termiņā. «Ikvienai partijai uz Saeimas vēlēšanām būtu jānāk ar šādu uzstādījumu,» uzskata ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu