«Latvijas maiznieks» ražotnē un jaunā līnijā plāno investēt € 3,8 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maizes ražotājs «Latvijas maiznieks» ražošanas ēkas paplašināšanā un ražošanas līnijas iegādē plāno investēt aptuveni 3,787 miljonus eiro, pastāstīja valdes loceklis, Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude.

Daude atgādināja, ka pašlaik uzņēmums ir sācis ražošanas ēkas paplašināšanu, kurā plānots ieguldīt 987 000 eiro. Ražošanas ēku plānots nodot ekspluatācijā 2018.gada otrajā ceturksnī, un jaunajās telpās tiks uzstādītas jaunas iekārtas - «ciabatas» ražošanas līnija, kurā aptuvenais plānotais investīciju apmērs ir 2,8 miljoni eiro.

Tāpat «Latvijas maiznieks» aktīvi pēta eksporta tirgus un uztur sarunas par jauniem līgumiem dažādās valstīs, pastāstīja Daude. Kompānija patlaban piedalās vienā no lielākajām pārtikas izstādēm Eiropā «Anuga», kur tiekas ar potenciāliem klientiem. «Eksporta apjoms aug un straujāks pieaugums būs 2018.gadā, kad atklāsim jauno «ciabatas» līniju,» prognozēja Daude.

Daude arī atzīmēja, ka ir pāragri prognozēt, vai kompānijas apgrozījums šogad saglabāsies esošajā līmenī vai augs salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jo uzņēmumam vēl ir priekšā gada svarīgākie mēneši, taču «Latvijas maiznieks» šogad neparedz apgrozījuma kritumu.

«Latvijas maiznieks» plāno paplašināt ražošanas ēku un iegādāties jaunu ražošanas līniju, ko plānots izvietot paplašinātajā ražošanas ēkā, lai sāktu ražot jauna veida maizi. Tostarp no jaunajiem produktiem būs «ciabata». Investīciju projekta realizēšanai iecerēts piesaistīt arī uz Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «Latvijas Maiznieks» 2016.gadā strādāja ar 25,033 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,5% vairāk nekā gadu iepriekš un 470 790 eiro peļņu, kas ir par 13,4% mazāk nekā gadu iepriekš.

«Latvijas maiznieks» ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija «Zeltene», «Vita», «Līgatnes», «Sabiles», «Zemnieku» maize, «Galda baltmaize». «Latvijas maiznieks» lielākais īpašnieks ir Igaunijas kompānija «Maral Invest OU».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu