Latvijā mājokļu cenu kāpums otrajā ceturksnī bijis straujāks nekā ES vidēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū Latvijā šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn mājokļu cenas pieaugušas par 9,6%, kas ir krietni straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» trešdien publiskotie dati par 27 bloka dalībvalstīm.

Lielāks mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts vien Čehijā (+13,3%), Īrijā (+10,6%) un Lietuvā (+10,2%). Igaunijā mājokļu cenas šajā periodā sadārdzinājušās par 4,8%.

Kopumā mājokļu cenas otrajā ceturksnī gada izteiksmē pieaugušas visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Itāliju, kur reģistrēts kritums par 0,2%.

ES dalībvalstīs kopumā gada izteiksmē aprīlī-jūnijā mājokļu cenas pieauga par 4,4%, bet eirozonā - par 2,8%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES otrajā ceturksnī palielinājās par 1,8%, bet eirozonā tās pieauga par 1,5%.

Otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem mājokļu cenas pieauga 25 ES dalībvalstīs, par kuram pieejami dati. Samazinājums fiksēts Ungārijā (-1,5%) un Beļģijā (-0,7%).

Lielākais mājokļu cenu pieaugums otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar janvāri-martu reģistrēts Latvijā (+6,1%), Slovākijā (+5,6%) un Rumānijā (+4,9%). Lietuvā mājokļu cenas otrajā ceturksnī bija par 3,1% lielākas nekā iepriekšējo trīs mēnešu periodā, bet Igaunijā tās pieauga par 0,3%.

Apkopojot datus par mājokļu cenām statistiķiem nebija pieejami dati par Grieķiju, savukārt Bulgārijas un Itālijas dati ir provizoriski, bet Luksemburgas datos nav iekļautas jaunas vienģimenes mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu