Lidosta «Rīga» deviņos mēnešos apkalpojusi par 11,4% vairāk pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Starptautiskā lidosta «Rīga» šogad deviņos mēnešos apkalpojusi par 11,4% vairāk pasažieru nekā attiecīgajā periodā pērn, pasažieru skaitam sasniedzot 4,6 miljonus, pavēstīja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Tostarp tranzīta un transfēra pasažieru skaits 2017.gada deviņos mēnešos lidostā «Rīga» ir pieaudzis par 18,3%, pārsniezot 1,3 miljonus pasažieru.

Vienlaikus šogad deviņos mēnešos par 8,6% palielinājies lidostā «Rīga» apkalpoto lidojumu skaits - deviņos mēnešos Rīgā apkalpoti 55 896 gaisa kuģi.

Tikmēr kopējais lidostā «Rīga» apkalpoto gaisa kravu apmers šogad deviņos mēnešos pārsniedzis 17 000 tonnu, kas ir par 15,9% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

Septembrī lidostā apkalpoti 570 600 pasažieru, kas ir par 15,3% vairāk nekā pērnā gada septembrī, savukārt apkalpoto gaisa kuģu apjoms pieaudzis par 12,8% un bija 6884 gaisa kuģi. Salīdzinot ar pernā gada septembri, lidostā «Rīga» apkalpoto kravu apjoms audzis par gandrīz 60%.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu