Nākamgad Ministru kabineta izdevumi augs par € 1,6 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Nākamgad Ministru kabineta izdevumi augs par 1,58 miljoniem eiro jeb par 21%, paredz valdībā atbalstītais 2018.gada budžeta likumprojekts, kas iesniegts izskatīšanai Saeimā. Šogad Ministru kabineta izdevumi noteikti 7,49 miljonu eiro apmērā, savukārt 2018.gadā tie plānoti 9,07 miljonu eiro apmērā.

No minētās summas 6,42 miljoni eiro paredzēti valsts pamatfunkciju īstenošanai; pērn tie bija 5,69 miljoni eiro. Savukārt Eiropas Savienības (ES) fondu finansētu pasākumu īstenošanai tiks novirzīti 2,66 miljoni eiro; pērn tie bija 1,79 miljoni eiro.

Starp Ministru kabineta galvenajiem pasākumiem 2018.gadā minēti - organizatoriski un saturiski nodrošināt Ministru kabineta un Ministru prezidenta darbu, koordinēt un pārraudzīt Ministru kabineta un Ministru prezidenta lēmumu izpildi; nodrošināt valsts pārvaldes politikas attīstību ar mērķi vienkāršot valsts pārvaldes struktūru un standartizēt atbalsta funkcijas, ieviest efektivitātes programmu, celt valsts pārvaldes konkurētspēju, uzlabot sabiedrības iesaistes mehānismu un pilnveidot mūsdienīgu valdības komunikāciju.

Tāpat starp Ministru kabineta nākamā gada prioritātēm minēts sadarbībā ar Finanšu ministriju nodrošināt valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības politiku ar mērķi virzīties uz sniegumā balstītu atalgojuma politiku; nodrošināt konkurētspējīgu pamatmācību piedāvājumu valsts pārvaldē un pašvaldībās nodarbinātajiem un uzsākt mācību pārvaldības sistēmas ieviešanu; nodrošināt ES fondu projektu kvalitatīvu uzsākšanu, sekmīgu un savlaicīgu īstenošanu, nodrošinot projektu vadības pastāvīgas uzraudzības u.c. pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu