LTRK un LDDK pozitīvi vērtē līdzšinējo sadarbību ar Ašeradenu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) pozitīvi vērtē līdzšinējo sadarbību ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (V), kurš nolēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu «Vienotības» Saeimas frakciju, atzina uzņēmēju organizācijās.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis norādīja, ka līdzšinēja sadarbība ar Ašeradenu bija ļoti veiksmīga, kopīgi strādājot pie dažādu konkurētspējas jautājumu risināšanas un arī kopējās ekonomikas izaugsmes. «Regulāri kopīgi rīkotas gan tikšanās, gan arī esam sajutuši vēlmi iedziļināties problēmās, lai rastu risinājumus gan ēnu ekonomikas mazināšanā, gan dažādu citu jomu sakārtošanā, tādējādi veicinot Latvijas biznesa izaugsmi un arī nozaru sakārtošanu,» viņš sacīja.

Rostovskis arī pauda viedokli, ka Ašeradens ar savu mērķtiecību spēs vadīt «Vienotības» frakciju Saeimā. «Ceram turpināt sadarbību tik pat kvalitatīvi kā līdz šim, lai kopā ar lielākajām uzņēmēju organizācijām, tostarp LTRK attīstītu Latvijas ekonomiku, nonākot līdz galvenajam mērķim - labklājībai, eksportspējai un izaugsmei,» viņš uzsvēra.

Arī LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs norādīja, ka LDDK pozitīvi vērtē līdzšinējo sadarbību ar Ašeradenu. Lai gan 2016.gads ir bijis nopietns pārbaudījumu gads sadarbībai ar valdību, tomēr sociālie partneri un valdības pārstāvji līdz šim spējuši rast kompromisu šajos apstākļos. «Mēs cieši sadarbojāmies ne tikai valdības deklarācijas kontekstā, bet arī attiecībā uz valdības rīcības plānu. Sadarbības kulminācija mums bija pagājušā gada augustā parakstītā vienošanās ar valdību, kurā vienojāmies kopīgā redzējumā par Latvijas attīstībai nepieciešamajiem soļiem un kopīgajiem izaicinājumiem šajā kontekstā,» viņš sacīja, piebilstot, ka ekonomiskās pārvaldības kontekstā liela nozīme šajā darbā bija tieši Ašeradenam.

Tāpat Gavrilovs atzina, ka valdības izpratne par sociālo dialogu, sociālo un korporatīvo sociālo atbildību pēdējo gadu laikā ir būtiski uzlabojusies. «Lai arī sociālie partneri nav panākuši visus priekšnoteikumus, kas būtu nepieciešami valsts izaugsmei, valdības izpratne par nepieciešamību uzklausīt sociālos partnerus uzlabojas,» viņš teica.

LDDK prezidents arī piebilda, ka šobrīd darba devēju prioritāte ir valsts un pašvaldības pārvaldes sistēmas sakārtošana, kā arī valsts konkurētspējas un uzņēmējdarbības attīstības sekmēšana. Tāpēc darba devēji atbalsta valdību, jo no investīciju piesaistes ļoti svarīga šobrīd ir politiskā stabilitāte.

Pēc Gavrilova teiktā, tādējādi būtu bijis vēlams, lai Ašeradens saglabā ekonomikas ministra amatu, turpinot iesākto darbu. «Šajā situācijā ir jānotur budžeta kuģis normālā ātrumā ar 4-5% iekšzemes kopprodukta izaugsmi gadā. Ekonomikas ministrs un valdība kopumā ir apliecinājuši vēlmi to darīt,» viņš sacīja.

Jau ziņots, ka Ašeradens trešdien, 11.oktobrī, paziņoja, ka ir izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu «Vienotības» Saeimas frakciju. Ašeradens trešdien partijas biedriem piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, «Vienotībai» piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu. Pagaidām «Vienotība» nenosauca iespējamus kandidātus, jo gala lēmums nav pieņemts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu