Taivāna piespriež € 654 miljonus naudassodu «Qualcomm» par konkurences pārkāpumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Taivānas Godīgas tirdzniecības komisija piemērojusi ASV mikroshēmu ražotājam «Qualcomm» rekordlielu - 23,4 miljardu Taivānas dolāru (654,2 miljonu eiro) - naudassodu par konkurences pārkāpumiem valstī.

Komisija norāda, ka 2015.gadā sāktajā izmeklēšanā secināts, ka uzņēmums kropļojis tirgus konkurenci un manipulējis ar cenām.

«»Qualcomm» pretlikumīgās darbības nopietni ietekmējušas tirgus konkurenci...lai nodrošinātu, saglabātu vai veicinātu tā dominējošo stāvokli tirgū,» skaidro komisija.

Komisija vēsta, ka «Qualcomm» vismaz septiņu gadu garumā pārkāpis godīgas tirdzniecības noteikumus, atsakoties konkurējošiem ražotājiem piedāvāt mikroshēmu ražošanai nozīmīgas licences un nosakot negodīgus līgumus viedtelefonu ražotājiem.

Kompānija ceturtdien gan paziņoja, ka pret šo lēmumu iesniegs apelāciju.

«Qualcomm» ir tikpat svarīgs viedtelefonu pasaulē, kā ASV mikroshēmu ražotājs «Intel Corp.» ir personālo datoru pasaulē, jo gandrīz katrs viedtālrunis satur kādu no «Qualcomm» tehnoloģijām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu