Parīzē izmeklē aizdomas par naudas atmazgāšanu caur «Danske Bank» Igaunijas filiāli

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Parīzes Augstā tiesa sākusi izmeklēšanu saistībā ar aizdomām, ka caur Dānijas bankas «Danske Bank» Igaunijas filiāli no 2008. līdz 2011.gadam notikusi naudas atmazgāšana.

«Izmeklēšana attiecas uz notikumiem pirms vairākiem gadiem «Danske Bank» Igaunijas filiālē. Izmeklēšana attiecas uz darījumiem ar apmēram 15 miljoniem eiro, kurus «Danske Bank» Igaunijas filiāles bijušie klienti pārskaitīja uz Franciju 2008.-2011.gadā,» norādījis «Danske Bank» galvenais jurists Flemmings Pristeds.

Par šiem šiem darījumiem veic iekšējo izmeklēšanu arī «Danske Bank».

Mediji arī ziņojuši, ka no 2012. līdz 2014.gadam caur Igaunijas bankām, tostarp caur «Danske Bank» Igaunijas filiāli, tika atmazgāta Azerbaidžānas nauda, kas pēc tam tērēta luksusa precēm, kā arī kukuļiem Eiropas politiķiem, kas Eiropas Savienībā lobējuši Azerbaidžānas intereses un bloķējuši rezolūcijas, kurās nosodīti cilvēktiesību pārkāpumi Azerbaidžānā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu