No aprīļa vidus bezkontaktu norēķinos varēs apmaksāt pirkumus līdz € 25

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

No 2018.gada aprīļa vidus summa, līdz kurai netiek prasīta PIN koda ievade bezkontakta norēķiniem ar maksājuma karti, pieaugs no 10 eiro līdz 25 eiro, pavēstīja Latvijas Komercbanku asociācijā.

«Banku nozares dati liecina, ka cilvēki aizvien vairāk izmanto bezkontakta norēķinu kartes. Šogad vidējā bezkontakta norēķinu summa pieaugusi jau divas reizes, salīdzinot ar šo pašu laiku pērn. Vienlaikus redzam, ka vidējā karšu norēķinu summa Latvijā ir virs 10 eiro. Paaugstinot summas limitu līdz 25 eiro, klienti varēs biežāk izmantot bezkontakta norēķinu priekšrocības un ātrāk veikt savu ikdienas pirkumu apmaksu,» sacīja asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa.

Tāpat viņa norādīja, ka 10 eiro limits šādiem maksājumiem šobrīd ir zemākais Eiropā - citās Eiropas valstīs šis limits ir vidēji 25 eiro.

«Lai veicinātu bezskaidras darījumu attīstību, tādējādi arī sekmējot ēnu ekonomikas samazināšanos, jebkuras iniciatīvas, kas ļauj patērētājiem norēķināties ātri un ērti, ir ļoti nepieciešamas un apsveicamas. Palielinot limitu bezkontakta karšu lietotājiem no 10 līdz 25 eiro, domājams, pieaugs darījumu skaits veikalos un citās iestādēs tieši nelielo pirkumu jomā, tādēļ mēs kā uzņēmēju organizācija šos centienus labprāt atbalstām un aicinām ikvienu strādāt tādā virzienā, kas cilvēku ikdienu padara vienkāršāku,» minēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis.

Latvijā maksājuma kartes ar bezkontakta norēķinu iespējām pieejamas četrus gadus. Šobrīd tās ikdienā izmanto aptuveni 230 000 cilvēku, ik mēnesi veicot apmēram 300 000 bezkontakta norēķinu. Norēķinus ar bezkontakta kartēm Latvijā iespējams veikt vairāk nekā 15 000 vietu.

Starptautisko karšu organizāciju «VISA» un «MasterCard» prasības nosaka, ka no 2020.gada visām maksājumu karšu pieņemšanas ierīcēm Eiropā būs jāpieņem maksājumu kartes ar bezkontakta norēķinu iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu