«Latvijas gāzes» akcionāri novembra vidū lems arī par iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas izlietošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

AS «Latvijas gāze» akcionāri ārkārtas sapulcē 16.novembrī lems arī par iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas izlietošanu, liecina kompānijas paziņojums biržai «Nasdaq Riga».

Akcionāru sapulcē, kura sasaukta, pamatojoties uz «Latvijas gāzes» akcionāra Krievijas «Gazprom» pieprasījumu, sākotnēji bija pieteikti tikai divi jautājumi, proti, uzņēmuma padomes locekļu atsaukšana un jaunu padomes locekļu vēlēšanas. Patlaban darba kārtība papildināta ar vēl trim jautājumiem: iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas izlietošana; ārkārtas piemaksa par padomes un Revīzijas komitejas locekļu darbu «Latvijas gāzes» reorganizācijas nodrošināšanā; statūtu grozījumi.

Atbilstoši sapulces lēmumprojektiem iecerēts izmaksāt akcionāriem iepriekšējo pārskata gadu nesadalīto peļņu 35,112 miljonu eiro apmērā, par vienu akciju izmaksājot 0,88 eiro.

Par dienu, no kuras akcijas tiek tirgotas bez tiesībām uz dividendi, paredzēts noteikt 30.novembri, par dividenžu aprēķina datumu 1.decembri, bet par izmaksas datumu - 5.decembri.

Vienlaikus, ņemot vērā, ka «Latvijas gāzes» akcionāru sapulcē 15.augustā lemts par gāzes sadales sistēmas operatora (AS «Gaso») izveidošanu, nodalot sadales sistēmas aktīvus no «Latvijas gāzes» reorganizācijas ceļā, paredzēts veikt nepieciešamos grozījumus «Latvijas gāzes» statūtos.

Patlaban «Latvijas gāzes» padomē strādā Matiass Kolenbahs, Viktors Valovs,Kirils Seļezņovs, Juris Savickis, Olivers Gīze, Hanss Pēters Florens, Nikolass Merigo Kuks, Gijoms Rivrons, Jeļena Mihailova, Vitālijs Hatjkovs un Oļegs Ivanovs.

Akcionāru sapulcē 16.novembrī paredzēts pārvēlēt padomi, kurā vairs nebūs Valons un Rivrons. No jauna paredzēts ievēlēt Deividu Stīvenu Harisonu, kurš pārstāvēs «Marguerite Gas II», un Nikolaju Dubiku no «Gazprom Germania».

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Latvijas gāze» 2016.gadā strādāja ar 392,266 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 22,9% - līdz 37,506 miljoniem eiro.

«Latvijas gāzes» lielākie akcionāri ir «Gazprom» (34%), «Marguerite Gas II» (28,97%), «Uniper Ruhrgas International» (18,26%) un «Itera Latvija» (16%). «Latvijas gāzes» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu